BEKO Pohár juniorů

Beko Pohár juniorů vyhrála po finálové přestřelce s Kert Parkem Hostivař! Domácí Elba třetí

Beko Pohár juniorů ovládla v nádherném finále Hostivař, bronz zůstal v Ústí nad Labem. Po základních částech se přešlo na nedělní program. V soubojích o umístění nebyla nouze o překvapení, infarktové závěry i kuriózní situace.

Základní skupiny

Skupině D vládlo domácí Ústí nad Labem

Hned úvodní duel celého turnaje nabídl dramatickou podívanou, když se střetla domácí Elba a Svítkov Stars. Po polovině utkání byl stav vyrovnaný 2:2, ale ve druhé části hry se prosadil pouze ústecký Kučera a domácí si připsali první body za vítězství 3:2. Druhý duel Ústečanům postavil do cesty silnou Hostivař i s nejlepším střelcem Extraligy mužů Janem Čejkou. Tento duel právě Čejka otevřel svojí brankou, ale to bylo ze strany hostivařských hokejbalistů vše. Elba přidala dvě branky a vítězstvím 2:1 si zajistila postup do semifinále ještě před třetím duelem, který ale také zvládla v poměru 1:0 s Kladnem. V důležitém utkání o druhé postupové místo se střetli Hostivař a svítkovští hokejbalisté. Tento duel hned od začátku nabral jasný směr a Hostivař deklasovala 7:0 pardubické hokejbalisty. Ve třetím hostivařském utkání ve skupině uhráli potřebnou remízu 1:1 s Kladnem a mohli se radovat z postupu do semifinále. Třetí místo ve skupině si Svítkov zajistil výhrou 3:2 nad Kladnem a do bojů o umístění půjde z výhodnější pozice.


Plzeň s Kert Parkem proklouzly ze skupiny E

Ve skupině E byla situace kolem postupu zamotanější, ale nakonec Mečouni z Plzně si vybojovali postup z prvního místa. Svoji pouť za vítězstvím ve skupině Plzeň započala vítězstvím 3:1 nad Malenovicemi a s postupem už to začínalo vypadat slibně. Plzeň ve svém druhém utkání rozhodla už po 7 minutách, když vedla 3:0 nad Prachaticemi a po vítězství 4:1 už mohla slavit postup. To Kert Park Praha měl cestu do semifinále složitější, když na úvod prohrál 3:1 s Prachaticemi, kde řídil vítězství Jiří Štěpánek. Ve svém druhém utkání Kert Park pouze remizoval 1:1 s Malenovicemi po brankách Mikeše a Hradila a Pražané museli čekat s postupovými nadějemi až do posledního utkání, které ale zvládli skvěle a po vítězství 4:0 nad Plzní, která měla už postup jistý, mohly slavit oba týmy své semifinálové účasti. Do semifinále se neprobojovaly Malenovice pouze o skóre a za sebou nechaly Prachatice, které porazily 5:2.


Play off Beko Poháru

Reprezentační kapitánka Manhartová poslala Kert Park do finále!

V prvním semifinálovém souboji na sebe narazila Elba DDM Ústí nad Labem, která do té doby ještě nepoznala hořkost porážky a Kert Park Praha, který se do semifinále probojoval na poslední chvíli. Hned v druhé minutě šokovala ústecký zimní stadion Lucie Manhartová, která poslala Kert Park do vedení. Kert Park bránil hubené vítězství až do závěru, kde ještě přidal jednu branku a po vítězství 2:0 se mohl těšit na finále.

Ve druhém semifinálovém souboji na sebe narazili Mečouni z Plzně a Hostivař. Plzeňští hokejbalisté se dostali sice do vedení, ale pak se ukázala individualita v podobě Honzy Čejky, když hattrickem prakticky sám rozhodl o druhém finalistovi. Hostivař nakonec přehrála Plzeň 4:1 a mířila do boje o zlato.

Čejka odpálil zlatou radost

V souboji o třetí místo mezi Elbou a Plzní to dlouho vypadalo, že si Ústečtí pohlídají bronzové medaile, ale v poslední minutě využil plzeňský Pavlíček chyby v obraně a poslal zápas do nájezdů. V nich byli šťastnější ústečtí hokejbalisté a mohli slavit bronzové medaile po výhře 3:2 po samostatných nájezdech.

Kdo by to byl řekl, že nejhezčí utkání si Beko Pohár juniorů schovává právě až na poslední zápas turnaje, a to na „pražské finále“. Opravdu jsme mohli sledovat utkání bohaté na branky, kde opět táhl za vítězstvím Hostivař Jan Čejka. Oba týmy ukázaly, že ve své kategorii patří opravdu ke špičce, ale o chlup lepší byla Hostivař, která mohla po vítězství 6:5 slavit zlaté medaile.

>>FOTOGALERIE ZE VŠECH ZÁPASŮ BEKO POHÁRU<<


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9