Extraliga juniorů

Do Liberce pojedeme celé MS vyhrát, věří si talentovaný obránce Hostivaře Ilušák

Po loňském titulu táhne obranu juniorů pražské Hostivaře a představil se už i v Extralize mužů. Odměnou za povedené výkony byla pozvánka na kemp reprezentace U20. Udrží se Dominik Ilušák ve výběru až do MS v Liberci? Podaří se mu vyplnit nelehký cíl a MS ovládnout?

Loni jste se stal základním kamenem obrany hostivařské juniorky, se kterou jste došel až k titulu. I letos patříte mezi nejzdatnější obránce ligy. Přijde vám, že na sobě pracujete více než jiní, nebo jistou roli hraje i talent a štěstí?

V Hostivaři máme hodně dobrých obránců, jak tento rok, tak ten minulý. Každý obránce má svoji úlohu v týmu a musí ji vykonávat, a to v Hostivaři funguje. Určitě na sobě individuálně pracuji, ale štěstí a trochu talentu tam podle mě je.

Z pozice obránce jste stihl nasbírat nadstandardní počet kanadských bodů. Jste se svými individuálními výkony letos spokojen, nebo v sobě naopak vidíte ještě větší potenciál?

Samozřejmě jsem rád, že týmu trochu pomáhám, ale určitě bych mohl ještě více. Se svými výkony jsem vcelku spokojen, ale vždy to muže být lepší. Snad ještě nějaké body nasbírám a pomůžu týmu.

Tabulka po podzimu nevypadá pro váš tým nejlépe. Jak byste zhodnotil základní část, a jak vidíte reálné šance na umístění na konci sezóny?

Bohužel nám poslední 3 zápasy nevyšly podle plánu. S klukama máme co zlepšovat, takže do zimní přípravy dáme všechno. Tento rok obhajujeme titul, takže náš plán je jasný!


Chci se probojovat na mistrovství světa!

Již jste nakoukl i do Extraligy mužů. Jak jste spokojen s fungováním A týmu Hostivaře, jeho postavením v nejvyšší soutěži i s prostorem, který jste zatím dostal?

V A týmu jsem spokojen. V posledním zápase zvítězil nad Plzní, tak doufám, že kluci přidají další výhry i na jaře.

Nedávno jste se účastnil prvního kempu reprezentačního výběru U20 ve Svitavách. Byl jste spokojen s přichystaným programem a soupiskou, kterou sestavili vaši trenéři?

S celým kempem jsem byl maximálně spokojen. Trénovali jsme po skupinách tak, aby si nás všechny stihli trenéři prohlédnout a zjistit, jak na tom všichni jsme.

Jaké cíle si kladete na reprezentačním poli? Věříte si, že se udržíte v nominaci pro nadcházející mistrovství? A jaké naděje tam dle vás bude mít váš výběr na nějaký větší úspěch?

Můj cíl je samozřejmě, abych se dostal na MS v Liberci. Určitě náš tým bude složen z těch nejlepších hráčů v kategorii, a je jasné, že do Liberce pojedeme s jasným cílem celé mistrovství vyhrát.


Národní tým hráčů do 20 let započal přípravy na mistrovství světa v prosinci ve Svitavách. Autor fotky: Jan Orlich.