Extraliga juniorů

Tři dohrávky uzavřou podzimní část juniorské soutěže! Probojuje se Třinec do skupiny A?

Jediná soutěž, jejíž podzimní část se bude dohrávat v prosinci, je ta juniorská. Tento víkend 3. – 4. prosince jsou na pořadu hned tři duely. Rakovník odehraje po dohodě obou klubů oba své zápasy v Ústí nad Labem. Třinec doma zabojuje proti Ježkům o postup do jarní skupiny A.

A jak bude vypadat jarní část Extraligy juniorů? V 1. části se týmy utkaly ve skupinách Východ a Západ dvoukolově každý s každým, takže každý celek odehrál 14 utkání, o pořadí pro 2. část. Týmy umístěné po 1. části na 1. až 3. místě postupují do skupiny A – postupujícím bude přiznána bodová bonifikace za umístění dle pořadí ve výši 2, 1 a 0 bodů. Týmy na 4. až. 8. místě zůstávají ve svých skupinách Východ a Západ a bude jim přiznána bodová bonifikace za umístění dle pořadí ve výši 4, 3, 2, 1 a 0 bodů.

V 2. jarní části se skupina A odehraje dvoukolově každý s každým. Každý tým tak před play off podstoupí 10 utkání, v nichž zabojují o pořadí pro play off. První čtyři týmy postupují přímo do čtvrtfinále. Týmy na 5. a 6. místě sehrají předkolo. Skupina Váchod a Západ se taktéž odehraje dvoukolově každý s každým ve své skupině, to znamená pro každý tým 8 utkání. První tři týmy obou skupin postupují do předkola play off. Týmy na 4. a 5. místě obou skupin v soutěži končí.

V 3. části nastává předkolo play off pro 8 týmů. Série se hrají na dvě vítězná utkání (sobota, neděle, pondělí). Následuje play off od čtvrtfinále. Podrobnosti o systému vyřazovacích bojů najdete v propozicích soutěže na straně 36 v odkazu ZDE.