Extraliga dorostu

Pardubice padly s Hostivaří. Dominantní vítězství zaznamenalo Kladno i Kert Park.

Ze šlágru kola v Pardubicích se radovala pražská Hostivař a vyhlíží čelo tabulky. Naopak Kladno po další suverénní výhře pevně drží náskok ve své divizi. Stejnou dominanci tentokrát předvedl i Kert Park proti Blatné.


Divize východ

Pardubice ztratily důležité body s Hostivaří, Svítkov po výhře v Opočnu usedá na čelo tabulky

Do Kyjova vyjeli pražští Rebelové a v těžkém prostředí cílili na vítězství. Po úvodní patnáctiminutovce výsledek vypadal velmi chudě, ale ve druhém dějství se o slovo přihlásili právě hosté a domácím nasázeli 4 branky. Kyjov se vzmužil až v závěru a třetí třetinu získal výsledkem 2:1. K obratu celkového skóre už však nedošlo a Pražané si odvezli výhru 5:2.

Důležité utkání svedly doma Pardubice s dalším zástupcem hlavního města. Proti Hostivaři se jim povedlo dostat se do vedení, ale o první pauze bylo skóre již srovnané. Napínavý zápas nabídl už pouze 2 branky. Po jedné v každé zbývající třetině přidali hosté a mohli se tak radovat z velmi důležitých 3 bodů. Venkovní vítězství 3:1 Hostivař posunulo jediný bod od druhého místa, na kterém jsou právě Pardubičtí.

Stejný výsledek byl k vidění i v Heřmanově Městci, kde se proti Svitavám radovali domácí Ježci. Ti se prosadili již během první minuty a těsné vedení ještě v první třetině obnovili, i přes jeden inkasovaný gól. Vedení pojistili třetím zásahem ve druhém dějství a proti bezzubým Svitavám výsledek do konce již uhájili bez pomoci dalších vstřelených branek.

Na Palmovce hostilo Kovo Porubu a opět se jednalo o těžký zápas. Po bezbrankové první třetině následovala pasáž, při které se skóre měnilo hned pětkrát. Do závěrečné patnáctiminutovky šli domácí z pozice vedoucího celku za stavu 3:2, ale třetí třetina přinesla zásadní zvrat. Hosté nasázeli 3 branky a rozhodli zápas ve svůj prospěch. Kovo selhalo a prohrálo 3:5.

Svítkov chtěl využít zaváhání svého městského rivala z Pardubic a odskočit na první místo. K tomu potřeboval dobýt základnu Opočna. Skóre se hostům podařilo otevřít již v první minutě, ale více branek v první třetině nepřidali, a naopak Opočno v posledních vteřinách dokázalo srovnat. Druhou třetinu již Svítkov zvládl ovládnout a do konce utkání vstřelil ještě 3 góly. Cíl byl po venkovní výhře 4:1 nad Rangers splněn, a zápas k dobru dává Svítkovu velké naděje na první místo. K zápasu se tradičně vyjádřil i trenér Svítkova Hlavsa. Tentokrát znělo hodnocení takto: „Zápas s Opočnem jsme nechtěli podcenit, dobře se na něj připravili a přijeli v dobré sestavě. Bohužel se nám v mrazivých podmínkách příliš nedařilo, a hlavně v koncovce jsme byli hodně špatný. Z počátku zápasu jsme zahodili hned několik šancí, které měly skončit brankou. Soupeř se pak dostal do hry a začal hrozit hlavně z rychlých protiútoků. Pochvalu určitě zaslouží jejich brankář, který nám chytili několik šancí. Zápas jsme nakonec v poklidu dohráli, přesto výkon moc oslnivý nebyl. Takový občas hokejbal je. Od nás bych vyzdvihl oba naše brankáře, kteří nastoupili do utkání, že byli pozorný při rychlých akcích Opočna a nedostali laciné branky.“


Divize západ

Z gólových žní těžil Suchdol, Kert Park, Kladno i Plzeň

Západní divize přinesla tentokrát o poznání více gólů než ta východní. Hned na úvod se o gólové hody postaral tým Suchdolu nad Lužnicí v jihočeském derby s Prachaticemi. Prvních 30 minut nebylo nijak výjimečných a spokojenější po nich byli hosté. Závěr však patřil domácím a jejich 5 gólů rozhodlo o vítězném obratu na 7:5. Domácí útočník Jan Pavlík navázal na svůj heroický výkon z minula a skóroval dalších 5 branek.

Vyrovnanou podívanou mohl nabídnout zápas Plzně proti Ústí. Mečouni ale doma rozehráli tuto partii mnohem lépe a po dvou třetinách vedli 2:0. Ani v závěru neměli se svým soupeřem větší problém a dokráčeli k pohodlnému vítězství 5:1. Ústí tak nadále hledá optimální formu a postupně padá tabulkou.

Debakl si vyzvedla v Praze Blatná. Po třech třetinách, ve kterých naděloval domácí Kert Park shodně po čtyřech brankách zvítězili Pražané dominantním způsobem 12:2. Do statistik se nejvýznamněji zapsal útočník Kert Parku Vojtěch Šímůnek hattrickem a asistencí.

Podobným výkonem se prezentoval i průběžný ligový lídr z Kladna, který se tentokrát nepáral s poslední Třemošnou. O vítězství bylo rozhodnuto již po pětibrankovém vstupu do utkání v padání kladenských hokejbalistů, nicméně tím brankostroj zdaleka neskončil. Po vlažnější dvougólové druhé třetině přišly další 4 přesné zásahy v závěru, a nakonec z toho bylo celkové vítězství domácích 11:2. Kladno tak nadále dominuje celé lize a Třemošná na své první body musí stále ještě vyčkat.


Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
20 159:38 60
2.
HBC Plzeň
19 154:31 50
3.
SK Kelti 2008
19 160:28 46
4.
TGB Swietelsky...
19 82:59 37
5.
HBC Kladno
19 88:72 26
6.
TJ Blatná Datels
19 75:95 24
7.
SK Suchdol nad...
19 59:143 24
8.
HBC Prachatice
19 53:109 18
9.
HbC Zliv
19 38:103 13
10.
TJ Tatran...
19 34:108 9
11.
TJ HBC Olymp...
19 55:171 8