Extraliga dorostu

Pardubice jdou po skalpu Poruby do čela. Kladno potvrdilo roli favorita velkolepým obratem.

Pardubice bez problémů přehrály Porubu a minimálně do příštího utkání se usadily na vrcholu divize východ. O čelo se ucházející Hostivař zároveň padla s Ježky. Divizi západ nadále vládne Kladno, které tentokrát masivním obratem rozebralo Prachatice.


Divize východ

Pardubice prozatím na čele, Ježci obrali Hostivař a pražské derby pro Kovo

Pardubice se minimálně do dalšího kola usadí na prvním místě, o víkendu totiž venku jasně přehrály Porubu 6:0. Bezzubý soupeř nedokázal favorizovanému celku z Pardubic odolávat ani v jedné z třetin a postupně v každé z nich obdržel dokonce o gól více než v té předchozí.

Očekávaně vyrovnaný souboj se odehrál v pražské Hostivaři, kde místní celek přivítal konkurenci z Heřmanova Městce. Nerozhodná první třetina nenaznačila vítěze zápasu, ale domácí byli střelecky aktivnější, což jim vydrželo až do samotného závěru. Tato statistika jim ovšem k ničemu nebyla a na řadu přišla z jejich pohledu děsuplná druhá třetina. Její výsledek 1:4 přiblížil ke třem bodům spíše hostující celek a již podruhé v utkání se pod jeden z gólů podepsalo hostivařské vyloučení. Třetí třetina již branku nenabídla a Ježci domů odvezli plný počet bodů po důležité výhře 5:2.

Těsný výsledek byl k vidění ve Svitavách, kde domácí Sršni přivítali Opočno. Úvodní dějství vyznělo lépe pro Svitavy, a poslední tým tabulky tak držel naději na teprve druhý letošní bodový zisk. Druhá třetina však patřila jednoznačně hostujícím Rangers, kteří dokázali potrestat vysoký počet vyloučení domácích hráčů hned dvakrát a skóre postupně otočili. Ve třetím dějství to bylo ještě drama, které skončilo nerozhodně 2:2, což ale ve finále znamenalo vítězství 5:4 z pohledů hostů z Opočna.

Očekávané derby proběhlo v Čimicích mezi domácími Rebely a Kovem. Dle statistik velmi vyrovnané utkání během prvních 15 minut branku nenabídlo a pokračovalo se tak do třetiny druhé. V ní se vzedmuli hráči hostujícího týmu a vsítili hned třikrát. Třetí třetina byla opět bezgólová a stav 0:3 z pohledu domácích tak vydržel až do závěrečného hvizdu.


Divize západ

Beroun bral 2 body s Kert Parkem po prodloužení, hráči Kladna i Suchdolu si zastříleli

Blatná se doma snažila potrápit favorizovanou Plzeň, a nakonec skutečně musela rozhodovat až závěrečná patnáctiminutovka. V první třetině sice Plzeň odskočila na rozdíl dvou branek, ale domácí se v té druhé dotáhli a zápas náhle zdramatizovali. Až závěr zápasu domácím utekl a 3 inkasované branky rozhodly o vítězství 5:2 ve prospěch Plzně.

Těsně skončil zápas v Třemošné, kterou navštívil budějovický Pedagog. Hosté vstoupili do zápasu úspěšněji a dlouhou dobu vedli rozdílem jedné branky. Druhý zásah přišel až v závěrečné pasáži, a byly to opět Budějovice, kdo se prosadil. Domácí Tatran ještě dokázal snížit, ale více již nestihl a hosté si tak odvezli chudou výhru 2:1.

Napínavý duel viděli diváci i na půdě Berouna, kde se představil pražský Kert Park. Po bezbrankové první třetině se oba týmy prosadily dvakrát ve druhém dějství. Navázat se gólově už ale nepodařilo ani jednomu a muselo se prodlužovat. Nastavený čas lépe zužitkovali domácí a připsali si alespoň druhý bod. „Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání, ale bohužel bylo vyrovnanější, než jsme si asi sami přáli. Soupeř byl velmi dobře takticky připraven, ale jeho optický tlak velké šance nepřinesl. Naopak naše vytvořené příležitosti jsme nevyužili a zadělali jsme si tak na vyrovnanou partii. Opět musím vyzdvihnout naše přesilové hry, které nám opět pomohly a celý podzim se na ně můžeme spolehnout. Ztracený bod z tohoto utkání je bohužel zcela spravedlivá daň za to, že jsme nebyli více nebezpeční v útočném pásmu,“ netají mírné zklamání ze ztráty bodu trenér berounských Keltů.

Gólové hody nabídl duel Prachatic s Kladnem. Jihočeši doma začali proti loňskému mistrovi fenomenálně a o první pauze ho vyprovodili do kabin za stavu 4:1. Výsledek se hostům zřejmě silně nelíbil, protože zbytek zápasu už nedopustili překvapení. Ve druhé třetině nejprve skóre 5 brankami otočili, a v té třetí dílo dalšími 5 brankami dokonali. Ačkoliv domácí skórovali v každé z těchto třetin ještě jeden gól, na body to nestačilo a aktuálně první tým tabulky domů odjel opět s plným bodovým přídělem. Tentokrát za velkolepý obrat a následnou výhru 11:6. Marek Daníček si připsal dalších 7 bodů, a i nadále okupuje třetí místo v tabulce produktivity.

Nečekaný výsledek přinesl výjezd hráčů Suchdolu nad Lužnicí do dalekého Ústí nad Labem. Zápas neměl favorita, o to více se však očekával vyrovnaný duel. Domácí nicméně nedokázali vzdorovat náporu Jihočechů ani 5 minut a postupně se museli spokojit s debaklem. Po třetinách 0:4, 1:4 a 0:5 z pohledu domácích Suchdol zvítězil vysoko 13:1 a Elba tak nevyužila šanci dostat se na 3. místo.


Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
20 159:38 60
2.
HBC Plzeň
19 154:31 50
3.
SK Kelti 2008
19 160:28 46
4.
TGB Swietelsky...
18 79:57 34
5.
HBC Kladno
19 88:72 26
6.
TJ Blatná Datels
19 75:95 24
7.
SK Suchdol nad...
19 59:143 24
8.
HBC Prachatice
19 53:109 18
9.
HbC Zliv
18 36:100 13
10.
TJ Tatran...
19 34:108 9
11.
TJ HBC Olymp...
19 55:171 8