Reprezentace

Některé zkušené hráčky asi ten rok navíc nedají, myslí si o posunutí MS žen Manhart

Život se začíná pomalu vracet do normálu, a s ním se také hokejbalisté začínají vracet na hřiště. To platí také v případě juniorů Kert Parku, kteří i nadále trénují pod vedením Karla Manharta. Ten však vzhlíží také k reprezentaci žen, u níž se posunulo mistrovství světa v Kanadě na rok 2022.

Uvidí se, jaký výběr budeme schopni nakonec poskládat

Jak jste přijal informaci o anulování soutěží?
Myslím, že to bylo ze sportovního pohledu asi nejspravedlivější. Všechny jiné varianty by vedly ke spekulacím, co kdyby atd. Sezóna se dohrát nedala kvůli časové tísni. Určitě to mrzí, po zimní části jsme na tom byli hodně dobře, ale to asi každého, bohužel se nedalo nic dělat. 


Mistrovství světa žen se o rok posunulo, jak velká je to pro Vás komplikace a budete nějak zásadně měnit plán přípravy?
Komplikace to asi není, jen snad v tom, že některé zkušené hráčky asi ten rok navíc nedají. To bude téma rozhovorů před novou sezónou. Zase se ale nabízí ještě intenzivněji pracovat s mládím a uvidí se, jaký výběr budeme schopni nakonec poskládat. Příprava nebude o moc jiná, jen budeme chtít více kempů, abychom ten časový prostor maximálně využili. Další věc je, jestli se nám podaří, aby hráčky ze širšího výběru hrály co nejvíc v dorostech a juniorech. 


V dříve skončené sezóně Vás příznivci hokejbalu mohli vidět na lavičce juniorů Kert Parku, jak příjemná změna to pro Vás je vést kluky?
S juniorkou Kert Parku jsem loni začal druhou sezónu. Pravda je, že kluky jsem začal trénovat asi po čtyřleté pauze. Ano, je to trochu něco jiného než u žen, ale v obou sezonách jsme měli v kádru děvčata, takže pro mě šlo vlastně i o to, jestli to zvládnou. Myslím, že si spolu ale sedli a že to funguje. 



Beru to jako udržovací období

Přestávka byla dlouhá, jak moc dáte nyní svým svěřencům do těla?
Začínáme až dneska (26.5.2020 pozn. red.) a budeme trénovat do konce června. Spíš to beru jako udržovací období, budeme trénovat dvakrát v týdnu a v té druhé polovině půjdeme už jenom na hřiště. Ta výživná příprava nám na novou sezónu začne až v srpnu. 


Svaz připravil alespoň Pohár juniorů k 30. výročí, aby sezóna úplně neskončila, máte v plánu se ho zúčastnit?
Po zvážení jsme se do turnaje nepřihlásili. Budeme ale chtít sehrát nějaký přátelák.


Lucie Manhartová v nedávném rozhovoru řekla, že jim na začátku bylo řečeno, že každý dostane individuální plán, ale že nic nedostali, že pan trenér asi má spoustu práce, co k tomu můžete říct na svoji obhajobu? (smích)
No docela braly ryby…


Také uvedla, že to vypadá, že juniorský tým na Kert Parku nebude, tak kde Vás jako hlavního trenéra najdeme?
No to je celá Vosa (Lucie Manhartová pozn. red.), ta by se nejraději viděla v áčku mužů. Ale je pravda, že se snažíme po odchodu hráčů ročníku 2000 tým dobře doplnit. Když to dopadne podle mých představ, tak by kádr měl čítat přes dvacet jmen. 


Alespoň jste měl čas si od hokejbalu odpočinout, jak jste volno strávil?
Hodně jsem pracoval…


Fotogalerie:

Tabulka Challenge Cup 2024

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Pardubický kraj U15
4 13:2 12
2.
SK Hokejbal Letohrad
4 14:5 9
3.
Česko - Ženy
4 7:17 4
4.
Camp U14 - Modrý...
4 6:11 3
5.
Camp U14 -...
4 7:12 1