Extraliga dorostu

Týmy Plzně a Heřmanova Městce v Extralize dorostu ani jednou neinkasovaly!

Extraliga dorostu přinesla během dalšího víkendu osm zápasů. Nejlépe se dařilo Ježkům, kteří zvítězili 7:0. Nejvíce branek naopak vstřelil Suchdol, který se zastavil na desítce a během víkendu si připsal hned šest bodů. Nejvyrovnanější zápas naopak odehrála Karviná se Svítkovem.


Divize Východ

Karviná zvítězila na samostatná střílení

Svůj zápas skvěle zvládli Ježci z Heřmanova Městce, kteří hostili Kyjov. Po svou třetinách se ujali tříbrankového vedení a nejlépe se jim povedla závěrečná část. V té dali hned čtyři góly, ani jednou neinkasovali a slavili vítězství 7:0. Stejný počet branek vstřelily také Pardubice, které se představily na půdě Poruby. Pardubice nastoupily do zápasu dobře hned od začátku a postupně si vypracovaly vysoký náskok. Jedinou branku inkasovaly v poslední minutě, kdy přesilovou hru využila Lucie Kubínová.

Hodonín svého soupeře sice přestřílel, ale zaměřit cíl se mu příliš nedařilo. Ve třetí třetině se dostaly domácí Svitavy již do tříbrankového vedení, které Hodonín ještě snížil, když třicet vteřin před koncem využil početní výhodu svojí druhou brankou v zápase Jiří Huňady, ale ani to hostům k zisku bodů nestačilo.

Nejvyrovnanější zápas odehrála Karviná se Svítkovem. Hosté otočili skóre a ujali se dvougólového vedení, to se však podařilo domácím smazat, a po samostatných nájezdech dokonce brala Karviná dva body. „Do zápasu v Karviné už jsme odjeli bez svých hlavních opor a v 1. a 2. lajně dostali prostor ve hře převážně hráči ze 3. lajny, na které čekaly i přesilovky a oslabení. Zápas jsme začali faulem Topičové a soupeř využil hned první přesilovku. Ze hry jsme však měli více my a zásluhou Kaninského, který tečoval střelu Flamíka od červené čáry, jsme srovnali na 1:1. Do konce první třetiny se ještě trefil Bárta, který dal soupeři takzvaného šatňáka. V druhé třetině náš tlak sílil a prosadil se opět střelec posledních týdnů Dan Bárta. Bohužel svou netrpělivostí jsme dostali gól do šatny i my a dali tak Karviné šanci se nadechnout do poslední části. Ačkoliv jsme byli střelecky aktivnější a vytvářeli jsme si dostatek šancí, tak jsme udělali v poslední části dva zbytečné technické přestupky za vyhození a zašlápnutí míčku a soupeř dvě minuty před koncem využil opět přesilovku a srovnal na 3:3. V prodloužení už se hrál spíše opatrný hokejbal a v nájezdech jsme se přes dobře chytajícího brankáře Karviné neprosadili. Skvěle chytající Smolík inkasoval v nájezdech jednou, když ho přechytračil o tyčku Juřík. Zápas nám ukázal mnoho a některým hráčům otevřel i oči. Utkání hodnotím velmi pozitivně, ukázalo nám možnosti jednotlivých hráčů, když se musejí obejít bez našich lídrů. Pochvalu zaslouží hlavně střelec Dan Bárta, který po přesunu do útoku rozkvetl jako jarní kvítí. Bohužel musím konstatovat smutný fakt, že herně naši starší žáci předčili naše dorostence a byli kyslíkem utkání,“ nepotěšilo trenéra Svítkova Martina Hlavsu.


Divize Západ

Suchdol slavil dvě vítězství

Suchdol se proti Kladnu dostal poprvé do vedení v desáté minutě, ale Kladno stihlo ještě v první třetině srovnat. V prostřední části využili domácí hned dvě početní výhody a svému soupeři opět odskočili. Kladno sice snížilo, ale v závěrečné části se dvakrát prosadil Martin Čelout a domácí si dokráčeli pro výhru 5:2. Po sobotní výhře si došel Suchdol pro tři body i v neděli, kdy hostil Rebel. Jako první se prosadil pražský celek, ale domácí zabrali a šesti přesnými zásahy odskočili. Rebel dvěma slepenými góly během osmi vteřin sice v závěru snížil, ale náskok soupeře již dohnat nedokázal. Hned šesti góly se blýskla Martina Landová.

Deset branek padlo v utkání Hostivaře s Prachaticemi. Hosté se dostali do dvoubrankového náskoku, ale Hostivař dala čtyři góly a otočila skóre ve svůj prospěch. Prachatice ztrátu snížily, ale Hostivař opět odskočila a náskok si již pohlídala.

S jasným výsledkem odehrála svůj zápas Plzeň, která se postavila na vlastním hřišti KOVU. Ani jednou neinkasovala a došla si pro výhru 6:0. „Zápas se vyvíjel podle naší aktivity, nejlepší pasáž jsme měli v první třetině, protože tam byla nejlepší efektivita. Pak už jsme začali hrát profesorskou hru a vytratila se lehkost. Kluci měli na začátku v hlavách důležitost zápasu a na konci už to spíš chtěli odehrát. Nejlepší výkon podali kluci, kteří tolik prostoru nedostávají. Teď nás čeká důležitá část přípravy na finálový turnaj, kde hra z poslední třetiny rozhodně stačit nebude, ale myslím, že si to kluci uvědomují,“ věří kouč Plzně Michal Edl.


Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
20 159:38 60
2.
HBC Plzeň
19 154:31 50
3.
SK Kelti 2008
19 160:28 46
4.
TGB Swietelsky...
18 79:57 34
5.
HBC Kladno
19 88:72 26
6.
TJ Blatná Datels
19 75:95 24
7.
SK Suchdol nad...
19 59:143 24
8.
HBC Prachatice
19 53:109 18
9.
HbC Zliv
18 36:100 13
10.
TJ Tatran...
19 34:108 9
11.
TJ HBC Olymp...
19 55:171 8