Extraliga dorostu

Kelti těsně porazili v Extralize dorostu KOVO, Svítkov vyhrál pardubické derby!

Beroun se utkal s týmem KOVA, kterému dal rozhodující branku při přesilové hře a udržel těsný náskok až do konce. Stejným výsledkem skončilo také utkání mezi Svítkovem a Pardubicemi. Hned dvaadvacet branek nastřílelo Kladno a navrch udrželo čisté konto. Ježci a Karviná brali výhru v prodloužení.

Divize Východ

Dva zápasy skončily až v prodloužení

Pardubické derby se vydařilo Svítkovu, který těsně porazil druhý pardubický celek. Vítěznou branku zaznamenal ve třetí třetině. Hosté vstřelili pouze jednu branku v přesilové hře, a to jim na vítězství nestačilo. Zápas Hodonína s Eagles přinesl také vyrovnaný průběh. Hodonín se dostal do vedení v závěru zápasu, Brno zkusilo hru bez brankáře, kterou však soupeř potrestal a rozhodl o své výhře.

Ještě vyrovnanější bylo utkání mezi Kyjovem a Karvinou, ve kterém základní hrací doba nerozhodla. Kyjov třemi góly otočil skóre ve svůj prospěch. Karviná ale zabrala a tentokrát to byla ona, kdo se díky třem brankám dostal do vedení. Domácí stihli srovnat a vynutili si prodloužení, v tom se však po pouhých třinácti vteřinách prosadil hostující Toth a získal pro svůj celek prémiový bod.

Prodloužení muselo rozhodnout také zápas Svitav s Heřmanovým Městcem. Svitavy se sice dostaly v první třetině do dvoubrankového vedení, ale hosté zápas otočili a byli to domácí, kdo musel dohánět ztrátu. To se jim sice povedlo, ale v prodloužení opět inkasovali a získali pouze bod.


Divize Západ

Kladno nasázelo dvaadvacet branek!

Hned dva zápasy během víkendu odehrála Hostivař. Zatímco Prachatice jasně porazila, o den později těsně padla se Suchdolem. „Sobotní zápas s Prachaticemi jsme bodově zvládli. I přes výhru 9:3 nám trochu vázla produktivita v koncovce. Ze 45 střel jsme měli odjíždět s vyšším skóre. Nicméně to byl dobrý start víkendu. Nedělní zápas byl proti sobotě úplný propad. Od začátku bylo prostě vše špatně. Neměli jsme pohyb, balónky se nám pletly pod nohy a nevycházelo vůbec nic. Soupeř na nás nastoupil s takovou hrou, s jakou jsme si prostě nedokázali poradit a porazili jsme se vlastně sami. Ten zápas nám nastavil zrcadlo, a proto si myslím, že právě z takových zápasů se musíme poučit nejvíc,“ upozorňuje trenér pražského celku Martin Drahota.

Kelti se postavili proti KOVU A, které porazili těsně 2:1. Druhému celku KOVA se už tolik nedařilo. Tým B nastoupil proti Kladno, proti kterému se mu nepodařilo ani jednou skórovat. Kladenští naopak nastartovali svůj brankostroj a zastavili se až na dvaadvaceti brankách. Prachatice si po zápase s Hostivaří zlepšily náladu v utkání s dalším pražským celkem Kert Parkem. Velmi dobře odehrály druhou třetinu, ve které vstřelily tři góly a díky tomu si došly pro tříbodovou výhru.


Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
20 159:38 60
2.
HBC Plzeň
19 154:31 50
3.
SK Kelti 2008
19 160:28 46
4.
TGB Swietelsky...
19 82:59 37
5.
HBC Kladno
19 88:72 26
6.
TJ Blatná Datels
19 75:95 24
7.
SK Suchdol nad...
19 59:143 24
8.
HBC Prachatice
19 53:109 18
9.
HbC Zliv
19 38:103 13
10.
TJ Tatran...
19 34:108 9
11.
TJ HBC Olymp...
19 55:171 8