Extraliga dorostu

Dorostenci Svítkova jedou na vítězné vlně bez ztráty bodu! Nejen Kladno udrželo čisté konto

Hráči Svítkova se představili v Malenovicích, kterým nedovolili skórovat a sami vstřelili třináct branek. Čisté konto udržela i Plzeň, která pálila do černého desetkrát. Střelecky se dařilo také Prachaticím, za které se čtyřikrát prosadil Šmajcl. Až po samostatných stříleních naopak vyhrál Beroun.


Hodonín otočil zápas s Heřmanovým Městcem

Velmi těsný souboj se odehrál mezi Brnem a Hradcem. Hosté se prosadili pouze jednou při přesilové hře, Eagles vstřelili branky dvě a uhájili těsné vítězství. Jasné utkání odehrál Svítkov, který se představil na půdě Malenovic, svého soupeře rozhodně nešetřil, dal mu třináct branek a navrch mu nedovolil ani jednou skórovat. Dařilo se také druhému pardubickému týmu, který se utkal s Kyjovem. Domácí vstřelili své dvě branky až v závěru zápasu, kdy již měli hosté dostatečný náskok, který si udrželi.

Hned jedenáct branek bylo k vidění ve Svitavách, kam zavítala Karviná. Domácí se ujali dvoubrankového vedení, které však čtyřmi góly převážili hosté na svoji stranu. Adamu Břeňovi se ještě povedlo v poslední minutě snížit, ale vyrovnat se již Svitavám nepodařilo. Utkání ve svůj prospěch otočil také Hodonín, který proti Heřmanovu Městci jako jediný skóroval ve druhé a třetí třetině a slavil zisk tří bodů.


Prachatice se zastavily až na patnáctce

Vyrovnaný zápas byl k vidění v Berouně, kde se představila Hostivař. Hosté se dostali ve třetí třetině poprvé do vedení, které však neudrželi a nakonec padli po samostatných stříleních. Rozdílem jedné branky zvítězil také Kert Park, který v pražském derby hostil KOVO A. Domácí prohrávali o dvě branky, ale zápas otočili díky gólu v poslední minutě.

Jasné tři body brala Plzeň za výhru 10:0 nad Suchdolem. „Úvod zápasu jsme měli nezajímavý. Chyběla nám kvalita i klid na hokejce, kterou máme a umíme tak hrát. Postupně jsme přidali. Ve třetí třetině jsme hodně zamíchali sestavou, abychom zase vyzkoušeli další varianty. Taky tam byl určitý progres. Černou tečkou je nesmyslné vyloučení Matěje Pavlíčka,“ mrzelo trenéra Plzně Michala Edla.

Jen o tři góly méně vstřelilo Kladno, které hostilo Rebely. Ani tady domácí nedovolili svému soupeři skórovat a v zápase dominovali. Nejvíce přesných zásahů slavily Prachatice, které se představily na půdě KOVA B. Hosté se radovali hned patnáctkrát. Hattrick si připsali Šimon Daniel a Jan Fafejta, ještě o branku více dal Milan Šmajcl.

Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
20 159:38 60
2.
HBC Plzeň
19 154:31 50
3.
SK Kelti 2008
19 160:28 46
4.
TGB Swietelsky...
18 79:57 34
5.
HBC Kladno
19 88:72 26
6.
TJ Blatná Datels
19 75:95 24
7.
SK Suchdol nad...
19 59:143 24
8.
HBC Prachatice
19 53:109 18
9.
HbC Zliv
18 36:100 13
10.
TJ Tatran...
19 34:108 9
11.
TJ HBC Olymp...
19 55:171 8