Liga st. žáků

Motivace? Zvednout na konci sezóny tři poháry nad hlavu, přeje si svítkovský talent Daniel Martínek

Ve Svítkově si můžou mnout ruce, protože mají ve svém týmu velký talent v podobě Daniela Martínka, který ve svých 13 letech nastupuje hned ve třech kategoriích! Daniel Martínek nastupoval za hokejové Pardubice jako brankář a nyní drtí své soupeře v poli.

Daniel Martínek nastupuje za starší žáky, dorost i juniory Svítkova. V dorostenecké Extralize vede kanadské bodování i tabulku střelců, když v pěti zápasech má bilanci deseti gólů a tří nahrávek!

Po hokeji jsem chtěl změnu

Dane, nejdříve otázka na začátek, ty nastupuješ v hokeji v dresu Dynama jako brankář a v hokejbale jako útočník? Jak tato situace nastala, že si nechtěl i v hokejbale do brány?

Do pole jsem šel proto, že jsem byl brankář v hokeji. Chtěl jsem dělat něco jiného než jen stát v bráně, mít jiný pohyb.

V letošní sezóně jsi už nastoupil za tři kategorie (starší žáci, dorost, junioři) je vůbec možné stíhat všechny zápasy, které bys chtěl?

Kéž by to šlo (smích). Všechny tři kategorie bohužel stíhat nejde, jednu musím vždy vynechat.

Nejvíce si toho odehrál v juniorce a v dorostu, jakou kategorii preferuješ, když se kryjí zápasy?

Naštěstí se zápasy těchto kategorií nekryjí, takže pokud nemusím nastoupit za starší žáky, tak mohu hrát za obě kategorie.


Z hokejového brankáře se stal postrach všech soupeřových brankářů a obránců v hokejbale! 

Motivací je Světový pohár

V Extralize dorostu vládneš bodování i střelcům, co na to říkáš?

Jsem rád, že tomu tak je, ale není to jen má zásluha. Stojí za tím celý tým. Ve všech třech kategoriích máme dobře rozehraný boj o titul, a právě to je pro mě velkou motivací – na konci sezóny chci zvednout tři poháry nad hlavu.

Jaké jsou Tvé cíle ve sportu do budoucna?

Momentálně se soustředím spíše na krátkodobé cíle. Například dostat se na Světový pohár U16 a dojít si pro zlatý hattrick ve starších žácích.


V Extralize dorostu si Daniel Martínek připsal v 5 zápasech 13 kanadských bodů za 10 gólů a 3 nahrávky, za juniory odehrál 5 zápasů, v nichž vstřelil gól a navrch přidal nahrávku, ve své kategorii starších žáků dosáhl v pouhých 3 duelech na 11 kanadských bodů (2 góly a 9 nahrávek). Autor fotky z derby juniorů Pardubic: Jana Nekolová.