Extraliga juniorů

Junioři Svítkova si s přehledem udrželi stoprocentní úspěšnost! Rakovník obral Elbu o bod

Hostivař a Hradec nedovolily svým soupeřům se prosadit a došly si pro tři body. Také pardubické týmy mohly slavit vítězství. Nezaváhalo ani mužstvo Plzně a Berouna, také v těchto dvou zápasech byl vítěz jasný. Utkání Rakovníka a Ústí muselo naopak rozhodnout až prodloužení.


Hostivař a Hradec bez inkasovaného gólu

Jasnou výhru si připsal Svítkov, který si poradil s Buldoky 5:1. „Opět jsme vzali několik dorostenců a oba hvězdné starší žáky Koudelu a Martínka. Hráli jsme velmi dobře, ale Čára v brance čaroval, a tak se nám podařilo otevřít skóre utkání až na konci první periody. To se trefil poprvé Beneš a minutu po něm kapitán Bláha, a tak jsme po první třetině vedli 2:0. Vedení nás uklidnilo, a tak jsme se dále pokoušeli zasypávat Čárovu branku co nejvíce střelami, kontrolovat hru a za pomoci zvýšení skóre dovést utkání do vítězného konce. To se nakonec povedlo, když postupně skórovali Kábrt, Martínek a podruhé v utkání Beneš, a tak jsme po polovině základní části Extraligy juniorů jediným neporaženým týmem. Beneš měl na konci utkání ještě velkou možnost ke kompletaci hattricku, ale po samostatném úniku po Brožově super průnikové přihrávce zakončil pouze do terče na Čárově hrudi. Hra v plných nám fungovala bezchybně, v oslabení také, jen přesilovky se nám nedařilo využít. Musíme na nich dále pracovat. A bohužel po naší hrubé chybě přišel o čisté konto výtečně chytající Procházka. Co bych však chtěl na utkání nejvíce vyzdvihnout, je fair play domácích, kteří za stavu 3:0 docílili vstřelení branky při porušení pravidel, kdy hráli v šesti, čehož si rozhodčí nevšimli. Tato branka je mohla vrátit do utkání, ale oni se rozhodli nechat tuto branku zrušit. Pánové, klobouček dolů,“ smekl před soupeřem Martin Bláha.

Ještě vyšší výhru slavil druhý pardubický celek, který se postavil proti Třinci. Výhru 7:1 slavil díky výborné první a poslední třetině. Bez inkasované branky odehrála svůj zápas Hostivař. Na Ježky se nám podařilo dobře připravit. Kluci to vzali opravdu zodpovědně a už na čtvrtečním tréninku to bylo znát. První třetina ještě nebyla úplně to pravé ořechové, ale od druhé třetiny jsme již diktovali hru. Když už něco na Tomáše prošlo, tak si s tím bez větších problémů poradil,“ mohl být spokojený trenér Pražanů Tomáš Grepl.

„Zatímco naše sestava byla další improvizací, tak soupeř byl skoro kompletní. Navíc se mohl opřít hned o pětici hráčů, kteří hrají Extraligu mužů, mezi nimi dokonce hráč víkendu Kucharčík. O tom, že zápas ale pustíme lacino, jsme rozhodně slyšet nechtěli. V první třetině se hrál neurovnaný hokejbal a nic moc se nedařilo ani jedné straně. Ve druhé nám to tam napadalo a třetí se již spíš jen dohrávala, tak by se ve zkratce dalo utkání zhodnotit. Pokud se budu chtít rozpovídat víc, tak si myslím, že nějaké góly jsme měli vstřelit i my, jelikož šance na to byly, ale to samé platí i u soupeře, který se rozhodně na pěti zaseknout též nemusel. Musíme sportovně uznat, že i kdybychom byli kompletní, tak takového soupeře, jakým byla dnes Hostivař, porazit zatím nedokážeme. Soupeř byl početnější, daleko narostlejší a i technicky vyspělejší, čehož dokázal využít. Stále platí, že letos chceme posbírat zkušenosti, které snad prodáme v sezónách příštích,“ přeje si kouč Ježků Jiří Kozel.

Stejným výsledkem odehrál zápas také Hradec, který porazil Malenovice 5:0. „První třetina, ta byla hodně bez chuti, bez pohybu a nasazení úplně, od druhé části hry se naše hra zvedla, zlepšili jsme pohyb a začali střílet. Bohužel zahazujeme velké šance a dát branku je pro nás nadlidský úkol. Soupeř trpělivě čekal na šance a využíval je. Vyloženě špatně nehrajeme, ale nevyhráváme, takže to nemůžeme hodnotit nikterak dobře, ani to málo, co se hodnotit dobře dá, takže zatím je to od nás bída, bída, šeď, šeď, nijak jinak se mi to hodnotit nechce,“ neskrýval zklamání trenér Malenovic Adam Kovařík.

Elba DDM zvítězila až v prodloužení

Velmi těsné utkání odehrálo Ústí, které se představilo na hřišti Rakovníka. Domácím se podařilo ve třetí třetině srovnat a vynutili si prodloužení, v tom sice padli, ale i tak si připsali alespoň jeden bod. Ztrátu doháněly Prachatice, už už to v závěru vypadalo, že se jim podaří vyrovnat, ale Beroun přidal další dva góly a nedovolil soupeři zápas zdramatizovat.

O body se nemusela strachovat Plzeň, která zvítězila nad KOVEM 8:2. „Výsledek utkání je jednoznačný, ale z mého pohledu nebyla naše předvedená hra optimální. Opět jsme se přizpůsobili soupeři a byli líní na krok. Navíc jsme dostali dvě zbytečné desítky za komentování výkonu rozhodčích. To je prostě špatně a v dalších zápasech by se to mohlo vymstít,“ varuje trenér Plzně Tomáš Semera.