Český pohár

Chci, aby kluci hráli agresivní, ale čistý a útočný hokejbal, říká trenér Stříbra Václav Šůcha

Mladý ambiciózní klub HC Buldoci Stříbro se Českého poháru rozhodně nejde jen zúčastnit. Trenér Buldoků Václav Šůcha v rozhovoru prozrazuje, s jakými cíli bude jeho tým nastupovat nejen do poháru, ale i do ligy. Potenciál vidí právě v dravém mládí, zlepšit by naopak bylo třeba disciplínu.

Pilování střelby

Pane Šůcho, můžete prozradit, jak vypadala příprava na letošní sezónu?

S tréninky jsme začali prakticky hned, jak to bylo po covidovém rozvolnění možné a trénovali jsme přes celé prázdniny. Bohužel jsme stihli odehrát jen jeden přípravný turnaj v Sušici v neúplné sestavě. Delší dobu nás trápí produktivita, a to se ukázalo i zde. V turnaji jsme nedali ani jednu branku, na druhou stranu na to, že jsme hráli v neúplné sestavě, jsme v žádném zápase vyloženě nepropadli. Zbytek předsezónní přípravy jsme zaměřili právě na přesnost a načasování střelby na branku.

Úvodní zápas sezóny jste s Taurusem Plzeň jednoznačně vyhráli. Jste kromě výsledku spokojen i s předvedenou hrou?

Pokud to budu hodnotit jako celek, tak to byl vydařený zápas. V brance dobře zachytal náš dorostenec Kuba Růžička. Kluci se na něho mohli spolehnout a mohli jsme si dovolit hrát více útočný styl. Ve druhé třetině jsme se nechali zbytečně vylučovat, ale právě v oslabení za pozdní příchod z přestávky jsme se dostali do tříbrankového trháku.

Již zítra sehrajete úvodní kolo Českého poháru. Jak tuto příležitost vnímáte?

Loni jsme bohužel byli nasazeni až do druhého kola a díky zákazům jsme ho ani neodehráli. Pro nás to může být zajímavá konfrontace s ostatními týmy, samozřejmě za předpokladu, že postoupíme.

Jakou sestavu můžeme očekávat? Nebude termín uprostřed týdne komplikací?

Po vzájemné dohodě se soupeřem jsme přeložili zápas ze svátečního úterý na středu, právě kvůli jiným povinnostem u obou klubů.

Mladý, ambiciózní tým

Loňská sezóna se sice nedohrála, avšak všechna 4 sehraná utkání jste vyhráli. Může být i tento fakt základem pro vyšší cíle?

Nedohraná loňská sezóna nás hodně mrzela. Kluci byli na vítězné vlně a doufali jsme, že se to na jaře uvolní. Bohužel. Co se týče našich cílů, tak jelikož máme mladý tým, rádi bychom se v budoucnu pokusili dostat do 1. ligy. Samozřejmě pokud na to budeme mít herně a budeme mít kde hrát. Velkou výhodou je, že oproti předchozím ročníkům trénuji spolu s Petrem Němčákem. Tréninky mají zase trochu jiný spád. V poháru bychom určitě brali postup do druhého kola. Co se týče ligy, chceme se umístit do třetího místa. Podle úvodních zápasů ale nelze předjímat.


Co od hry dobřanského béčka v poháru očekáváte a s čím budete do zápasu vstupovat?

Rozhodně to nebude lehký zápas. Dobřany to vždy uměly zahrát. Více bych k tomu asi nic neřekl.

Jakou hrou byste se rádi v letošní sezoně v poháru i lize prezentovali?

Oproti předchozím ročníkům bych byl rád, kdybychom se prezentovali větší disciplínou. Chci, aby kluci hráli agresivní, ale čistý a útočný hokejbal. Máme k dispozici dva dobré gólmany a mladé kluky s chutí bojovat.