Český pohár

Prokázali jsme zkušenosti z velkých zápasů, kterých má tohle mužstvo na rozdávání, hlásí Jakub Laurinc

Na konci března si Kert Park došel pro další úspěch. Na Final Four Českého poháru zvládl oba zápasy a získal titul v této soutěži. Třemi góly a stejným počtem asistencí k tomu přispěl obránce Jakub Laurinc, který byl vyhlášený nejužitečnějším hráčem. O celé cestě k dalšímu zlatu se rozpovídal více.

Jak se blížila účast na Final Four, z kluků začala být cítit chuť vyhrát i tuhle trofej

Jakube, o Velikonocích jste s Kert Parkem vybojovali další zlato, tentokrát jste se stali vítězi Českého poháru. Jaká byla cesta k tomuto úspěchu?

Cesta nebyla vůbec jednoduchá. Ze začátku v týmu nebyla ani pořádná chuť tuto soutěž hrát, takže jsme se na počáteční kola nescházeli v ideální sestavě. Postupy přes Beroun a Plzeň byly hodně vydřené. Ale jak se blížila účast na Final Four, tak z kluků začala být cítit chuť vyhrát i tuhle trofej, což se nakonec povedlo a jsem za to velmi rád.

Na Final Four jste se nejprve v semifinále utkali s Jaselskou Opavou, která se jako jediná z nižší soutěže probojovala mezi čtyři nejlepší týmy Českého poháru. V zápase jste potvrdili roli favorita, ale překvapil Vás přesto soupeř něčím?

Kluky z Opavy musím pochválit. Asi mě ničím nepřekvapili, ale určitě příjemně potěšili. Celý zápas hráli velmi obětavě a bojovně, i když byl výsledek, jaký byl a mohli to vypustit. Nic nevzdali a byli nepříjemným soupeřem po celé utkání.


Finále pak nabídlo pražské derby, když jste o titul bojovali s Hostivaří. V letošní sezóně jste v obou vzájemných zápasech v Extralize prohráli, ale nyní jste to soupeři oplatili. V čem byl souboj odlišný od extraligových?

Musím říct, že obě dvě extraligová utkání se nám hrubě nepovedla. Hostivař byla lepším týmem a zaslouženě vyhrála. Ale v kabině jsem si před finále něco řekli, konečně jsme plnili to, co nám trenéři naordinovali, hráli obětavě a především prokázali zkušenosti z velkých zápasů, kterých má tohle mužstvo na rozdávání.


Ukazuje to, že úsilí a čas, který tomu obětuji, není vynakládaný zbytečně

Už ve druhé polovině první třetiny jste během necelých čtyř minut vsítili čtyři branky, Vy jste na první nahrával, čtvrtou vsítil. Jak se vyvinula takto úspěšná část hry?

Situace, ze kterých padly naše branky, bylo přesně to, co jsme si říkali před zápasem. Akce jsme zbytečně nepřehrávali, tlačili jsme se do zakončení a přineslo to kýžený efekt. Samozřejmě Krůča (Martin Kruček, pozn. red.) si nějakou tu jeho kudrlinku neodpustil, ale to by nebyl on. (smích)

Na skvělém výkonu týmu jste se hodně podílel, celkem jste v obou zápasech posbíral šest kanadských bodů a byl jste vyhlášený nejužitečnějším hráčem Final Four. Co pro Vás toto ocenění znamená?

Samozřejmě jsem za každé individuální ocenění rád a ukazuje to, že úsilí a čas, který tomu obětuji, není vynakládaný zbytečně. Ale týmový úspěch bude mít vždy větší cenu. A taky nesmím zapomenout na skvělé spoluhráče, bez kterých bych toho nedosáhl.

V sobotu budete pokračovat v extraligových zápasech. V základní části už vás čekají jen tři utkání a pak vstoupíte do play off. Co vám ukázal Český pohár před důležitou částí sezóny?

S Kert Parkem se musí opět počítat a překazit mu cestu za jeho sedmým titulem v řadě nebude jednoduché.