Extraliga juniorů

Hned tři týmy v Extralize juniorů neinkasovaly!

Další víkend přinesl v Extralize Juniorů sedm zápasů. Nejlépe se dařilo Hostivaři, která zvítězila 8:1. Stejným počtem branek se prezentovali také Bulldogs Brno, kteří však čtyřikrát inkasovali. Bez obdrženého gólu odehrály svůj zápas týmy Ústí, Kladna a Jindřichova Hradce.

Divize Východ

Zápasy ve znamení jasných výsledků

V moravském souboji se proti sobě postavily týmy Buldoků z Brna a Malenovic. Lépe se dařilo domácímu celku, který si došel pro vysokou výhru 8:4. „Aktivní hra od začátku utkání nám vyšla podle představ a rychlé vedení nás ukolébalo, což soupeř potrestal vyrovnáním. Museli jsme začít znovu hrát aktivněji, což se nám vyplatilo dalšími vstřelenými brankami. Jen zbytečně jsme nechali soupeře hrát přesilovky, které upravily konečný výsledek, na tom musíme zapracovat, zbytečná vyloučení nás stála hodně sil a zbytečně inkasované branky,“ upozornil trenér Buldoků Martin Jašek.

„Úplně jiný zápas, ke kterému mužstvo jinak přistoupilo. Brno hrálo zodpovědně, plnilo taktiku a téměř nás ani nepustilo do hry. Když se nám povedlo soupeře zatlačit a srovnat, zopakovali jsme zase špatný začátek zápasu. Pokud takto, jako v Brně, budeme přistupovat ke každému zápasu, tak to bude hodně veliký průšvih. Soupeř vyhrál naprosto zaslouženě, krom asi sedmi minut na hřišti dominoval. Gratuluji mu,“ vzkázal zklamaný kouč Malenovic Adam Kovařík.

Jasným výsledkem skončilo také utkání mezi Heřmanovým Městcem a Pardubicemi, ve kterém domácí zvítězili shodně rozdílem čtyř branek. Ježci však svému soupeři nedovolili skórovat a ani jednou neinkasovali. Radoval se naopak druhý pardubický celek Svítkov Stars, který se představil na půdě Hradce. Z prvního gólu se hosté radovali už po pěti vteřinách a postupně si došli až pro vítězství 6:1.

Také utkání mezi Hostivaří a Třincem mělo jasného vítěze, kterým se stali domácí. Svému soupeři nadělili osm branek. „Snažili jsme se celý zápas hrát aktivně a být týmem, který diktuje tempo. Ve větší části zápasu se nám to dařilo. Půlka třetí třetiny byla zbytečně vyhrocená. Za takovéhoto stavu bychom měli udržet nervy na uzdě a snažit se přidat ještě víc branek,“ upozornil kouč Pražanů Tomáš Grepl.

Divize Západ

Dva celky udržely čisté konto

Shodně bez inkasované branky odehrály zápas týmy Ústí a Kladna. Severočeši zamířili do Nového Strašecí, kde si připsali tři body díky brankám z prvních dvou třetin. Z čistého konta se radovalo také Kladno, které vstřelilo Rakovníku čtyři branky, a i díky dvěma využitým přesilovým hrám slavilo výhru.

Prachatice vstoupily do zápasu lépe než Plzeň, ale vedoucí branka byla jejich jedinou v zápase. Pak už se do černého trefovali pouze domácí. „Proti Prachaticím jsme předvedli zcela odlišný výkon oproti minulému týdnu v Ústí. Díky dobrému pohybu a aktivní hře po celé utkání jsme otočili nepříznivý vývoj. Vytvořili jsme si spoustu brankových příležitostí, ale bohužel se zatím potýkáme s velice špatnou koncovkou. Na druhou stranu mám radost z toho, že se nám začíná dařit přenášení herních činností, které trénujeme, do zápasu,“ těšilo plzeňského trenéra Tomáše Semeru.