Reprezentace

Na Slovensko pojedeme udělat hezkou tečku za tříletým cyklem, plánuje trenér U19 Semera

Hráči ročníků 2002 a 2003 přišli bohužel kvůli covidové pandemii o své Mistrovství světa ve Švýcarsku, ale hráči U19 se rozloučí s tříletým cyklem zápasy v Žilině, kde absolvují dva zápasy se slovenským národním týmem.

Hlavní trenér národního týmu hráčů do 19 let Tomáš Semera v rozhovoru odhalil plány, s kterými pojede mládežnická reprezentace na Slovensko a jaká bude budoucnost této kategorie.

Bude to jakási rozlučka

Na závěr srpna Vás čekají s národním týmem U19 přátelské zápasy se Slovenskem. S jakým cílem pojedete do Žiliny?

Tak je to především poslední setkání ročníků 2002 - 2003 pod U19, kdy jsme kvůli covidu nemohli absolvovat mistrovství světa ve Švýcarsku. Takže jakási rozlučka s hráči. Cílem bude opět obě utkání vyhrát a udělat tak hezkou pomyslnou tečku za tříletým cyklem.

V nominaci je už užší kádr nebo stále ještě vybíráte z širšího okruhu hráčů?

Do nominace jsme vybrali hráče, kteří pravidelně jezdili na kempy a byli v širší nominaci pro mistrovství. Bohužel poslední kemp jsme měli před rokem, a letošní sezóna se hrála jen v září a nyní v červnu, takže ani nebyl prostor hráče nějak výrazně sledovat. Někteří hráči během toho skončili, jiní mají zranění nebo naplánované dovolené. Uvidíme, jaká sestava z toho vzejde.


Hlavně se neválet

Nebojíte se, že by někdo mohl přes prázdniny ztratit svou výkonost nebo počítáte s určitou „profesionalitou“ hráčů?

U reprezentantů se předpokládá, že na sobě pracují neustále. I přesto, že budou mít teď prázdniny, tak by se měli stále udržovat v kondici a občas vzít hokejku do ruky a jít si s kamarády zahrát na nějaký „plácek“. Za rok by měli mít mistrovství světa U20, takže pro tyto ročníky by to měla být motivace do budoucna.

Co byste hráčům vzkázal? Jak se mají připravovat?

Všichni hráči, nejen reprezentanti, by měli léto využít naplno a dělat všechny možné sporty. Např. tenis, beach volejbal, plavání, cyklistiku a spoustu dalších. Je to důležité především pro jejich pohybový všestranný rozvoj. Měli by pracovat na své fyzické kondici, ale třeba se také zaměřit na stick handling. Je toho spousta, co dělat, hlavně se neválet (smích).

Budete sledovat hráče příští sezónu i osobně, že navštívíte nějaké zápasy právě Vašich svěřenců?

Příští sezónu budu opět pokračovat u juniorů v HBC Plzeň, takže si myslím, že se se spoustou hráčů potkám na hřišti.


Realizační tým národního týmu hráčů do 19 let zakončí dlouhý cyklus bez vrcholného šampionátu. Autor fotky: Leoš Dlouhý.