Reprezentace

Bez touhy být nejlepší i ten nejtalentovanější sportovec nikdy nedosáhne úspěchu! Má jasno Kubeš

Únorové číslo časopisu COACH Deníku Sport přineslo pro oslovené sportovní hvězdy otázku: „Co nejvíce ovlivnilo jejich sportovní kariéru“? Z hokejbalového prostředí byl vybrán jeden z nejúspěšnějších hokejbalistů v ČR Pavel Kubeš, který se pyšní dvěma tituly mistra světa a jedním extraligovým.

>>KOMPLETNÍ ÚNOROVÉ ČÍSLO ČASOPISU COACH ZDE<<

Útočník pardubického Autoskla zažil v minulosti krušné časy. Dvojnásobný mistr světa si prošel opravdu těžkým zraněním, které pro spoustu sportovců znamená stopku jejich kariér. Ne však pro Kubeše. „Paradoxně mě v kariéře nejvíce ovlivnily dvě operace přetrhaných křížových vazů v obou kolenech. Nesmírná touha vrátit se po šestiměsíční rekonvalescenci zpět do kolektivu a snaha všem dokázat, že budu opět platným členem týmu,“ vzpomíná na náročné časy kapitán národního týmu z posledních dvou světových šampionátů, Pavel Kubeš.

Čas po náročném operačním zákroku není jednoduchý, jak z fyzického, tak psychického hlediska. „Pocit, když se tři měsíce po operaci učíte běhat a každý krok bolí, je správnou motivací k tomu, že čas návratu mezi mantinely se krátí,“ zamýšlí se hvězdný hokejbalový útočník Pavel Kubeš. „Následné operace menisku jsou daň za to, že se stále i v 36 letech snažíte vyrovnávat o generaci mladím spoluhráčům a nevypouštíte jediný souboj,“ upozorňuje Kubeš pro časopis COACH.

Nikdy se nevzdávej a vždy na sobě dři, jedině tak dosáhneš úspěchů. Toho si je vědom Pavel Kubeš, možná i proto je tak úspěšným sportovcem. „Bez touhy být nejlepší i ten nejtalentovanější sportovec nikdy nedosáhne úspěchu!“, zdůrazňuje Pavel Kubeš, který si v Extralize hokejbalu prošel všemi třemi východočeskými kluby. Začínal v Letohradu, pokračoval přes Hradec Králové až do rodných Pardubic, s nimiž se v roce 2016 dočkal vytouženého extraligového titulu!


Pavel Kubeš (vpravo) zažil v roce 2016 pohádkový rok. S pardubickým Autosklem došel až do finále play off Extraligy, kde Autoskláři zaskočili favorizované Kladno a oslavili historický první titul z Extraligy pro Pardubice. Autor fotky: Josef Česák st.