Turnaje

První máj, hokejbalu čas! Final Four Turnaje krajských výběrů do 15 let je tady

Čekání je u konce, středeční státní svátek přinese kromě prvomájových polibků také druhou část Turnaje krajských výběrů hráčů do 15 let. Výběry Jihočeského, Pardubického, Středočeského a Jihomoravského kraje spojeného s Vysočinou svedou v Přelouči po úspěšném prvním kole boje o putovní pohár.

Velký zájem ze stran krajských družstev způsobil rozdělení tradičního jednodenního turnaje do dvou částí. Tou první prošli nejlépe ve skupině Západ, odehrávající se na Kladně, týmy Jihočeského a Středočeského kraje, a ve skupině Východ, která měla své zápasy umístěné na svitavském stadionu, výběry ze spojeného Jihomoravského kraje a Vysočiny a také vítězný Pardubický kraj. Tyto čtyři soubory budou mít možnost rozdat si to každý s každým v závěrečné fázi turnaje, která vyústí v závěrečná utkání o 1. a 3. místo. Jak vypadají týmy, na které se můžete na stadionu v Přelouči těšit?


Jihočeský kraj

Tým z jihu Čech prošel základní skupinou bez jediné prohry. Přesto musel dvakrát do samostatných střílení, ve kterých proti výběrům z Plzeňského kraje a Prahy sebral bonusové body. Hlavním žolíkem této dovednostní soutěže byl pro Jihočechy Jakub Švec, který rozhodl oba zápasy. Nejvýraznější výsledek zaznamenali proti Ústeckému kraji, který porazili 5:2, zářil Jan Kandra z Olympu Jindřichův Hradec, který své dva góly z průběhu utkání doplnil trefou do odkryté klece při powerplay soupeře a završil tak hattrick. Nejnapínavější utkání si však hráči z Jihočeského kraje připravili až na úplný závěr dne, kdy v přímém souboji o první místo otočili zápas proti Středočeskému kraji v závěrečné dvouminutovce a zvítězili tak 2:1.

Nejproduktivnější hráč: Jan Kandra – 7 bodů (5+2)

Nejlepší střelec: Jan Kandra – 5 gólů

Nejlepší nahrávač: Jakub Krása – 3 asistence

Nejlepší brankář: Petr Pečenka – 2 výhry, 91,7 % úspěšnost zákroků

Středočeský kraj

Největší kraj České republiky započal svou cestu základní skupinou cenným skalpem v derby s výběrem Prahy, který porazil díky dvěma brankám Michala Schnaubelta 3:2. Stejný výsledek zapsali Středočeši i proti Ústeckému kraji, načež ve třetím zápase rozdrtili tým Plzeňského kraje 7:0. Nejvíce byli vidět Dalibor Paták, který vsítil hattrick, a nejproduktivnější hráč Ligy starších žáků Martin Hasal, který mu sekundoval se dvěma brankami. A jak už bylo popsáno výše, první příčku ztratil tento tým až v posledním utkání proti Jihočeskému kraji, přesto že po převážnou část zápasu vedl díky brance Šimona Lhotky. Šanci na odvetu budou mít hráči Středočeského regionu ve středu od 14 hodin.

Nejproduktivnější hráč: Dalibor Paták – 5 bodů (4+1)

Nejlepší střelec: Dalibor Paták – 4 góly

Nejlepší nahrávač: Jiří Pachner – 3 asistence

Nejlepší brankář: Jakub Holubovský – 2 výhry, 89,5 % úspěšnost zákroků

Pardubický kraj

Jediným krajem, který prošel základní skupinou tzv. „bez ztráty kytičky“, byl výběr z oblasti okolo Pardubic. Svou spanilou jízdu zahájili hráči Pardubického kraje proti svému budoucímu soupeři z Final Four, spojenému výběru Jihomoravského kraje a kraje Vysočina. Zde se potvrdilo, že šlo také o nejvyrovnanějšího soupeře, protože se skóre zápasu zastavilo na poměru 3:1, což se ostatním pardubickým soupeřům rozhodně nepodařilo. Od tohoto momentu zavřeli brankáři východočeského výběru svou branku a neinkasovali už ani jednou. Výhry 10:0 proti Moravskoslezskému, 4:0 proti Královéhradeckému a 8:0 proti Zlínskému kraji jsou jasným důkazem dominance týmu z Pardubického regionu. Dokáže však tento tým svou nadvládu zopakovat i v té největší konkurenci?

Nejproduktivnější hráč: Jáchym Jánský – 9 bodů (4+5)

Nejlepší střelec: Jáchym Jánský, Filip Martínek, Jakub Peřina – všichni 4 góly

Nejlepší nahrávač: Jáchym Jánský, Max Fišer – oba 5 asistencí

Nejlepší brankář: Jiří Štarman – 2 výhry, 100% úspěšnost zákroků

Jihomoravský kraj a Vysočina

Posledním výběrem účastnícím se Final Four se stal spojený výběr z jihu Moravy. Po prohře s Pardubickým krajem v úvodním zápase dokázali Moravané nakopnout motory v souboji s druhým východočeským celkem z Hradce Králové, který přejeli 5:0. Naladěni na správnou notu poté už kráčeli s jistotou i v dalších zápasech, kdy nejprve porazili sousední Zlínský kraj 4:1, aby pak v závěrečném utkání nasázeli dalších 5 branek tentokrát do sítě Moravskoslezského výběru. Svou odplatu Pardubickému kraji, kterému jako jediní dokázali vstřelit alespoň jeden gól, budou moct vykonat ve středu od 15 hodin.

Nejproduktivnější hráč: Ivo Moudrý – 6 bodů (5+1)

Nejlepší střelec: Ivo Moudrý – 5 gólů

Nejlepší nahrávač: Lukáš Kučerka, Tomáš Nezpěvák – oba 4 asistence

Nejlepší brankář: Dominik Raučina – 1 výhra, 91, 2% úspěšnost zákroků

Kdo ovládne Fina Four krajů U15?

Utkání Final Four startují na stadionu v Přelouči v 9 hodin soubojem Středočeského a Pardubického kraje. Po odehrání zápasů každý s každým budou týmy rozděleny dle umístění v průběžné tabulce do utkání o 1. a o 3. místo. Vítěz turnaje by měl být znám okolo 18. hodiny. Kdo jím bude? Přijďte se přesvědčit na vlastní oči!

Ovládne Final Four vítěz skupiny Východ (Pardubický kraj) nebo skupiny Západ (Jihočeský kraj? Nebo někdo jiný? Zdroje fotek: TJ Sršni Svitavy a TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
22 109:51 57
2
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4
HBC Kladno
22 71:50 40
5
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7
HBC Pardubice
22 85:72 31
8
HbK Karviná
22 60:81 24
9
HBC Plzeň
22 48:80 18
10
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11
HBC Hradec...
22 46:84 17
12
HBC Prachatice
22 42:130 9