CROSSDOCK Extraliga

Když se semkneme jako tým, můžeme porazit všechny, říká obránce Hostivaře Jiří Hrabár

Letošní play off nejvyšší CROSSDOCK Extraligy již zná svého prvního finalistu. Stala se jím Hostivař, která tak poprvé v historii hokejbalu bude hrát o zlaté medaile. Za celou semifinálovou sérii se ohlíží hostivařský obránce Jiří Hrabár.

Semifinále bylo lehčí než čtvrtfinále

Jirko, v semifinále jste dokázali Pardubice porazit také na jejím hřišti a poprvé v historii tak postupujete do finále. Jak se zpětně za celou sérií s nimi ohlížíte?

Ano, je to skutečně obrovský úspěch, že se nám podařilo probojovat se až do finále a velmi si toho vážíme. Sám za sebe však musím říct, že semifinále s Pardubicemi pro nás bylo mnohem lehčí než čtvrtfinálová série s Karvinou. Jsem i tak moc rád, že jsme to jako tým zvládli a přes Pardubice jsme se dostali až do finále.

Vítězství 3:0 hovoří za vše. Byl podle Vás v některém utkání nějaký moment či okamžik, kde vás Pardubice něčím překvapily, nebo zaskočily?

Asi jediný moment, kdy nás Pardubice trochu zaskočily, byl začátek prvního zápasu, kdy na nás hned od začátku nastoupily velmi rychle a byly důsledné v napadání, ale na to jsme si dokázali poměrně rychle zvyknout a bez větších problémů jsme si poradili.

Jak moc podle Vás tento postup přidá na síle vašeho týmu, který už tak je velmi kvalitní?

Utvrdilo nás to v tom, že pokud se jako tým semkneme, můžeme porazit všechny.

Dokázal byste vystihnout nějakou slabinu, na kterou je potřeba se ještě zaměřit a zapracovat na ní?

Jeden z našich největších nešvarů je to, že když cítíme svou převahu nad soupeřem, začínáme ze hry dělat „sranda match“ a poté děláme zbytečné chyby, které nás mohou stát vítězství a později nás mrzí.

Samuel Kucharčík a Jirka Vaniš jsou TOP hráči

V rozhodujícím třetím zápase jste vstřelili tři branky, z toho dvě z přesilové hry. Autorem jedné z těchto branek jste byl Vy. Jak se Vám zamlouvala Vaše spolupráce se Samuelem Kucharčíkem a Jirkou Vanišem?

Jak Samuel Kucharčík, tak i Jirka Vaniš jsou top hráči a je s nimi radost hrát.

Rozhodující branka padla ve druhé minutě prodloužení. Dokázal bysta popsat, jak se tato vítězná trefa zrodila?

Už jsem stihl jen oslavu gólu, protože při vstřelení jsem zrovna pil. (smích)

Trenér Pardubic a současně i trenér mužské reprezentace pan Jiří Mašík zveřejnil nominaci na přípravný kemp před MS, ve které figuruje také Vaše jméno a nechybí v ní ani řada dalších spoluhráčů z Hostivaře. Jak moc to umocní ještě na Vašem výkonu a motivaci ukázat se před očima trenéra národního týmu?

Naše největší motivace je vyhrát titul s Hostivaří, to je pro nás teď priorita.

Druhý finalista ještě není znám, jelikož Svítkov sérii s Kert Parkem vyrovnal a vynutil si rozhodující pátý zápas v Praze. Budete tuto bitvu sledovat a pozorovat tak možného soupeře?

Ano, určitě si tento zápas nenechám ujít. Je to parádní podívaná pro diváka, když se může dívat se na tyto dva týmy.