Reprezentace

Národní tým se představí na Turnaji tří zemí! Vždy je super taková herní prověrka, těší se Jan Bílý

V polovině února absolvují čeští reprezentanti třídenní kemp v západních Čechách. V rámci něho v Plzni odehrají Turnaj tří zemí, kde se utkají se Slovenskem a Švýcarskem, které má v nominaci také dva české hráče. Více se o programu celého soustředění rozpovídal reprezentační útočník Jan Bílý.

Těším se, člověk si zahraje proti TOP týmům

Čeští hráči navážou na západě Čech na prosincový kemp, kdy už se v Žilině potkali s reprezentací Slovenska. Třídenní sraz zahájí čeští reprezentanti v pátek dopoledne v Dobřanech, odpoledne se pak přesunou do Plzně. „Očekávání nijak extra velká nejsou, za ty roky už člověk ví, do čeho jde. V pátek nás čekají dva tréninky a o víkendu čtyři zápasy, takže dost náročný program,“ prozrazuje Jan Bílý, co bude náplní soustředění. Turnaj tří zemí se odehraje v plzeňské Precol Aréně v sobotu a neděli. „Do toho se bude hrát na menším hřišti, takže spousta fyzických soubojů. Z druhé strany, člověk si zahraje proti TOP týmům, takže se těším,“ říká zkušený reprezentant.

Do turnaje vstoupí čeští hokejbalisté zápasem se Švýcarskem, první hrací den zakončí soubojem se Slovenskem. V neděli se utkají se stejnými soupeři, nejprve v odvetě se švýcarskými hráči, poté se slovenskými. „Tento víkend bude fyzicky dost náročný, samozřejmě se těším na zápasy, i když vím, že to nebude úplně jednoduché a minimálně začátek příštího týdne bude zřejmě bolavý,“ hlásí s úsměvem Bílý, kterého čekají se spoluhráči čtyři utkání ve dvou dnech.

Česká reprezentace se už minulý rok v létě účastnila Páňa Cupu, v prosinci poměřila síly se slovenskou reprezentací mužů a hráči do 23 let. Nyní půjde o další herní konfrontaci před Mistrovstvím světa ve Vispu a Raronu. „Vždy je super taková herní prověrka. Je to nejlepší možná varianta pro všechny, trenéři nás uvidí proti týmům, které budou na MS,“ těší pardubického útočníka. „My hráči si můžeme porovnat, jak na tom po zimní přípravě jsme,“ dodává před začátkem jarní části Bílý.


Čeští zástupci ve švýcarské nominaci

Na Turnaj tří zemí byli nominováni také dva čeští hráči, kteří budou bojovat o šampionát v dresu Švýcarska. Do Plzně přijede Jaroslav Pauer, který tam působil před odchodem do zahraničí, nyní pátou sezónu nastupuje za švýcarský klub SHC Grenchen-Limpachtal. Dalším švýcarským reprezentantem je Robert Filipek, jenž už s touto zemí na mistrovství světa zavítal. V české nejvyšší hokejbalové soutěži se naposledy objevil v Třinci v sezóně 2015/2016. Ve Švýcarsku hraje v klubu SHC Sierre Lions.

>>SLEDUJTE VŠECHNY ZÁPASY ŽIVĚ NA YOUTUBE<<