Reprezentace

Je přede mnou ještě hodně práce, uvědomuje si plzeňský junior David Štulc

Reprezentačního setkání kategorie U18 na západě Čech se 20. - 21. 1. zúčastnil také útočník plzeňské juniorky David Štulc. Pochvaloval si program, zhodnotil předvedené výkony sebe i svého týmu a prozradil své aktuální ambice. Mimo jiné se svěřil, proč zatím nezasáhl do zimní hokejbalové přípravy.

V rámci reprezentačního srazu osmnáctky v Plzni vás čekal náročný program. Jak jste byl spokojen s výběrem soupeřů pro přípravná utkání, a co bylo náplní kempu mimo zápasy?

S výběrem soupeřů jsem byl spokojen. Oba dva soupeři nás prověřili nejlépe jak mohli. Náplní kempu bylo za mě hlavně prozkoušení naší kondiční připravenosti a bylo to zaměřené na nějaké to dobíhání po ztrátě míčku.

Podle trenéra Čapka byl dvojzápas proti kategorii U16 velkým zklamáním. Co podle vás stálo za nespokojeností realizačního týmu? Jak vy sám hodnotíte první hrací den ve vaší domácí hale?

Určitě jsme neplnili pokyny trenérů, které po nás požadovali a dělali jsme si tak nějak, co jsme chtěli. Takhle to bohužel v žádném sportu k úspěchu nevede… První hrací den musím tedy hodnotit bohužel stejně jako trenéři. Nebylo tam nasazení, kluci, kteří jsou o 1 až 2 roky mladší vyhrávali osobní souboje a měli větší chuť po vítězství.

Po zápasech s A týmem Plzně byl trenér již o něco spokojenější. Co se změnilo? Souhlasíte, že druhý den byl na hřišti viditelný posun i přes jednoznačné výsledky ve prospěch soupeře?

Určitě se změnilo nasazení. Snažili jsme se plnit úkoly, které po nás trenéři požadovali a celkově ta hra vypadala lépe. Takže ano, souhlasím. Jak jsem říkal, proti Plzni jsme plnili to, co se po nás chtělo a hra měla z naší strany větší tempo.


David Štulc (vpravo) odehrál v jarní části Extraligy juniorů 8 zápasů, v nichž získal 9 kanadských bodů za 6 gólů a 3 nahrávky. Na obránce hodně slušný počin. Zdroj fotky: rajce.idnes.cz (SK Kelti 2008).

Díky hale se plně můžeme soustředit na tréninky.

Jak jste byl vy sám spokojen se svými výkony v průběhu kempu? Našel byste něco, v čem byste na sobě ještě určitě chtěl zapracovat?

Sám se sebou jsem příliš spokojen nebyl. Bohužel mám teď takové období, že jsem neustále nemocný a tréninky mi dost chybí. Nebyl jsem vůbec kondičně připraven, a to si myslím, že mě dost limitovalo. Určitě bych chtěl získat více klidu, když mám míček na hokejce a určitě také zapracovat na síle. Když se porovnám s některýma klukama, tak jsem oproti nim pírko a v soubojích to proti nim mám těžší.

Věříte, že se udržíte na soupisce až do dalšího šampionátu v Žilině? Jaké jsou vaše aktuální cíle z hlediska hokejbalové kariéry?

Doufám, že mě trenéři vyberou na další reprezentační sraz a nezklamu je a dostanu se až do závěrečné nominace. Ale to je ještě hodně práce přede mnou. Mým aktuálním cílem je udělat s juniorkou Plzně co nejlepší umístění v nástavbě, abychom měli co nejlepší výchozí pozici pro play off. To je teď s klukama náš hlavní cíl a dál zatím nekoukáme.

Kromě reprezentačních akcí vrcholí i zimní příprava. Jak doposud vypadala ta vaše? Co vás ještě čeká? A jaké výhody vám přináší v tomto období vaše domácí hala?

Zimní přípravy jsem se bohužel ještě nezúčastnil buď z důvodu hokeje nebo z důvodu mé momentálně časté nemoci, ale doufám že brzy do přípravy zasáhnu. Čeká nás ještě spousta práce, hlavně se dobře kondičně připravit, abychom dokázali přeběhat soupeře jako doteď. Ty výhody jsou, že nemrzneme venku a vše, co potřebujeme, máme na hale, takže se můžeme plně soustředit na tréninky.


Plzeňští junioři vstoupí jako vítězové podzimní části divize Západ společně s Ježky z Heřmanova Městce do elitní nadstavbové skupiny s dvoubodovým "polštářem"!