Reprezentace

Ještě se můžu ukázat, věří si před soustředěním v Plzni reprezentant Radim Houška

Reprezentace do 18 let má za sebou lednové soustředění a chystá se na víkendové soustředění v Plzni. Do nominace se vešel i junior pražské Hostivaře Radim Houška. Kromě poohlédnutí se za uplynulým reprezentačním srazem prozradil i svá očekávání směrem k turnaji a dostal se také k zimní přípravě.

Kategorie U18 pro teď zná své složení a nebudete v ní chybět ani vy. Jak jste spokojen s nominací? Jak se například proměnila síla kádru oproti zlatému úspěchu na šampionátu v Liberci?

Rozhodně jsem nadšený, že jsem byl nominován do kategorie U18. Je to pro mě obrovská čest a výzva zároveň. Myslím si, že aktuální tým má minimálně stejnou sílu jako ten z Liberce, protože je tam spoustu dobrých hráčů. Bylo by skvělé navázat na jejich výkon.

O víkendu vás čeká soustředění v Plzni, kde se střetnete v přípravných duelech proti mladší kategorii U16 a mužskému A týmu Plzně. Co od zápasů čekáte, a jak vidíte své šance proti těmto soupeřům?

Na zápasy se těším. Očekávám, že to budou kvalitní utkání a určitě to nebude lehké. Myslím si, že se ještě můžu ukázat a třeba si i něco na hřišti zkusit.

Na začátku ledna jste se zúčastnil reprezentačního soustředění v Mostě. Jaká byla náplň této akce? Co se vám líbilo v mostecké hale nejvíce?

Tréninky se zaměřovaly na základní věci, herní situace a také proběhl zápas. Trochu jsem se musel seznámit s betonem v mostecké hale, ale hodně se mi líbila velikost hřiště, bylo tam spoustu prostoru na nějakou individuální akci. Takže jsem byl spokojený, teda až na tu zimu. (smích)


Týmová fotka po konci dvoudenního kempu reprezentace U18 na začátku ledna 2024.

Chtěl bych navázat na podzimní část

Jak jste aktuálně spokojen se svými výkony? Na čem byste nejvíce ještě potřeboval zapracovat?

Se svými výkony jsem docela spokojený a chtěl bych navázat na podzimní část, kde se mi dařilo bodovat. Ale určitě tam je prostor pro zlepšení. Chtěl bych zapracovat na držení míčku, větším klidu na hokejce a měl bych víc zakončovat.

Zimní příprava v Hostivaři je již v plném proudu. Jak vypadá váš týmový program? Připravujete se i individuálně nebo případně s mužským A týmem?

Je pravda, že naše příprava už chvíli běží. Máme tréninky v tělocvičně, hlavně na fyzičku a docela hodně běháme. Nic se nepodceňuje a určitě se to ukáže na jaře. Individuální přípravě se poctivě věnuji, abych se pořád zdokonaloval. S áčkem mi bohužel zimní příprava nevyšla.

Jaké osobní cíle si kladete na reprezentačním poli, ať už s kategorií U18, nebo třeba i více do budoucna?

Moje osobní cíle jsou jasné. V osmnáctkách chci co nejvíce pomoci týmu a udělat maximum pro zlato na Mistrovství světa v Žilině. V budoucnu budu rád za další pozvánku do reprezentace a chtěl bych dosáhnout co nejvíce úspěchů.