Reprezentace

Reprezentace U16 pokračuje v přípravě. Hráči jsou na tom fyzicky dobře, těší Filipa Červinku

Reprezentace hráčů do 16 let pokračovala v dalších přípravách na mistrovství světa hned o prvním lednovém víkendu v Mostě. Realizační tým se s mladými reprezentanty poctivě připravuje, další soustředění je čeká už ve druhé polovině ledna. Nejen o tom se rozpovídal asistent trenéra Filip Červinka.

Mostecká hala nám nabídla navzdory chladnému počasí výborné zázemí

Na prosincové srazy navázala reprezentace U16 v úvodu nového roku v Mostě. Také v severních Čechách prověřovali trenéři širší výběr hráčů v rámci dvou jednodenních soustředění. „Máme za sebou další dva kempy, které byly zároveň posledními výběrovými jednodenní soustředěními. Hráči po dlouhé zimní pauze přijeli velice dobře fyzicky připravení. Mostecká hala nám nabídla navzdory chladnému počasí výborné zázemí a celkově hodnotím oba dny za velice povedené,“ nachází slova chvály asistent hlavního trenéra reprezentace hráčů do 16 let Filip Červinka.

Širší výběr hráčů byl rozdělený do dvou skupin, každý den pro ně ale měli trenéři připravený stejný program. „V rámci obou dnů jsme se zaměřovali na stejné situace. V dopolední tréninkové jednotce jsme chtěli hráče dostat do tempa po delší pauze, aby si osahali balónek na leštěném betonu a na závěr přes hodinu dlouho trvající tréninkové jednotky jsme se už zaměřovali na rovnovážné a nerovnovážné herní situace 1 na 1 a 2 na 1, které v zápasech často vznikají,“ popisuje Filip Červinka.

Součástí kempu byl také zápas, hráči se v něm utkali proti sobě. „V odpoledním programu jsme 29 hráčů a 4 brankáře rozdělili na dva týmy a sehrály netradičně dlouhé utkání 4x15 minut, abychom viděli adepty pro národní dres a mistrovství světa v maximálním zatížení,“ prozrazuje jeden z trenérů reprezentační šestnáctky Filip Červinka. „Na hráče jsme apelovali, aby hráli aktivně jak v útoku, tak v obraně. Nezatěžovali jsme je přehnanými taktickými pokyny. Chtěli jsme hlavně vidět, kdo jak zvládne hru pod tlakem a fyzicky náročný zápas, protože budeme hrát na Mistrovství světa na větším hokejovém hřišti,“ vysvětluje Filip Červinka.


Společná fotka po nedělním jednodenním soustředění národního týmu hráčů do 16 let. Ten už má za sebou čtyři kempy, na které naváže 20. - 21. ledna 2024 v plzeňské hale.

Na posledním zimním soustřední v Plzni nás čeká první dvoudenní kemp

V nominaci se na toto soustředění objevila také nějaká jména z úvodního srazu. „Na kempy v Mostě jsme pozvali pár tváří, které jsme už viděli v Plzni z jednoho prostého důvodu. Chtěli jsme je vidět znovu, protože předvedli velice dobré výkony, ale úplně nás nepřesvědčili. V Mostě ale naprostá většina hráčů ukázala, že jsou klubovými trenéry doporučeni právem,“ potěšilo asistenta hlavního trenéra Filipa Červinku.

V dalších přípravách bude reprezentace do 16 let pokračovat už ve druhé polovině ledna v Plzni. Na posledním zimním soustřední v Plzni 20. – 21. 1. nás čeká první dvoudenní kemp, na který jsme pozvali 32 za nás nejlepších hráčů a 4 brankáře, plus náhradníky. Sehrajeme náročné duely se staršími kluky z U18,“ prozrazuje Filip Červinka. „Každopádně ten, kdo v nominaci nefiguruje, dostal po každém soustředění jasné doporučení a motivaci, aby na sobě i nadále v klubech makal, protože se kolikrát v minulosti stalo, včetně mně, kdy jsem byl v jejich věku, že byli vyřazeni na prvních kempech, ale svými výbornými výkony v jarní části si nakonec řekli o pozvánku na Mistrovství světa,“ upozorňuje Filip Červinka a poukazuje i na svojí vlastní hráčskou zkušenost z reprezentace U16.