Reprezentace

Česká republika bude hostit hokejbalové mistrovství světa juniorů! Do Liberce přijedou talentovaní Kanaďané, Američané či Slováci

Liberecký kraj a Statutární město Liberec na přelomu června a července přivítají talentované juniorské hokejbalisty, kteří se pod Ještědem utkají o tituly mistrů světa. Celé juniorské mistrovství světa se uskuteční v Home Credit Areně a Svijanské aréně, kde sídlí hokejoví Bílí Tygři z Liberce!

Česká republika chce opět uspořádat co nejlepší mistrovství světa juniorů v hokejbalu!

Hokejbalový sport má v Česku nejsilnější základnu z celého světa, a proto se ví, že když Češi pořádají vrcholnou akci světové úrovně, je na co se těšit. „Přípravu tak velkého turnaje, jako je mistrovství světa juniorů, je potřeba řešit dlouhodobě dopředu, pokud organizující země chce, aby akce měla úroveň, a ne se jenom uspořádala,“ říká k akci Jiří Cícha, hlavní organizátor světového juniorského šampionátu v Liberci 2023 za Českomoravský svaz hokejbalu (ČMSHb), a dodává: „Věřím, že Česká republika dokáže opět uspořádat turnaj, se kterým budou všichni spokojeni.“ Organizátoři mistrovství už spustili i oficiální web liberec2023.cz, kde fanoušci hokejbalu, a sportu obecně, najdou o světovém šampionátu detailní informace.

Na libereckém mistrovství světa se utkají i juniorky do 21 let!

Turnaj v Liberci budou hostit dvě arény, a to Home Credit Arena a Svijanská aréna, které slouží zejména hokejovému týmu z Tipsport extraligy ledního hokeje – Bílým Tygrům Liberec. Na tomto místě se od 28. června do 2. července 2023 utkají o tituly mistrů světa hokejbalisté z celého světa v kategoriích juniorů do 16, 20 a 23 let. Od 3. do 6. července 2023 bude Liberec domovem pro hokejbalové kategorie juniorů do 18 let a juniorek do 21 let.

„Věřím, že všechny české výběry budou kvalitně připraveny,“ nezastírá člen představenstva ČMSHb Milan Maršner a láká diváky na atraktivní sportovní podívanou: „Mistrovství se koná v pěkných libereckých halách a v krásném prostředí sportovního města. Navíc v místě, kde se hokejbal rozvíjí. Rád bych tímto všechny pozval na vrcholný mezinárodní mládežnický hokejbal za účasti našich výběrů.“

Nebudou to ale jen české výběry. Na juniorské mistrovství světa do Liberce přijede také velký zástup zahraničních týmů v několika kategoriích. O zlaté trofeje budou bojovat silní Kanaďané, šikovní Američané, zarputilí Slováci či odhodlaní Britové. Zapomenout se nesmí ani na mazané Švýcary. Čeští mládežníci však ve světě patří k opravdové špičce, a tak budou obhajovat několik medailí. Například v případě juniorů do 20 let je to zlato z mistrovství světa, které náš výběr získal v roce 2018 v kanadském St. John 's.

Podrobnější informace o blížícím se Mistrovství světa juniorů v Liberci 2023 vám bude přinášet web liberec2023.cz, kde bude brzy i kompletní rozpis všech zápasů! Vstupenky na liberecké mistrovství světa v hokejbale můžete zakoupit v síti ticketportal.cz.