Český pohár

Chceme v osmifinále narazit opět na zajímavého soupeře, těší se Tomáš Baláč

Bulldogs Brno jsou v 1.Lize v závěru podzimní části na páté příčce, v předposledním utkání před přestávkou si zapsali vysokou výhru. Dařilo se jim také v Českém poháru, kde porazili extraligový Letohrad. K oběma vítězstvím přispěl svými body kapitán týmu Tomáš Baláč.

Hlavní bylo, že se dařilo týmu jako celku

Tomáši, před zimní přestávkou vás s týmem Bulldogs Brno už čeká jen jedno utkání, zatím se nacházíte na pátém místě, ale bodové rozdíly se sousedními celky nejsou velké. Jak hodnotíte podzimní část?

Podzimní část vzhledem k postavení v tabulce rozhodně nemohu hodnotit úplně kladně. Většina zápasů byla velmi vyrovnaná a v pár případech nám k některým bodům chyběly vteřiny. Ale na to se vymlouvat nemůžeme. Jdeme teď zápas od zápasu a doufám, že šestibodový víkend nás nakopne i do posledního zápasu s KOVEM.

V neděli jste se utkali s pardubickým B-týmem, po první třetině jste prohrávali 0:2, pak jste ale skóre otočili a vyhráli 8:2. Pomohl vám vstup do druhé části, kde jste rychle smazali ztrátu?

Ano, vstup do druhé třetiny jsme měli super. Vlastně jsme navázali na aktivitu z první třetiny. Byli jsme aktivnější, ale srazily nás chyby a zbytečně obdržené góly. V druhé třetině jsme se víc zaměřili na střelbu a napadalo to tam. Hlavní bylo, že se dařilo týmu jako celku. Nemáme individuality, góly u nás dávají všechny lajny.

Ve čtvrtek jste odehráli třetí kolo Českého poháru, kde jste porazili Letohrad 3:1. Letohradští jsou v Extralize na nejvyšších místech, nyní nastoupili v oslabené sestavě. Jak jste se na soupeře připravovali?

Trošku nás mrzelo, že soupeř přijel takto oslabený. Chtěli jsme na vlastní kůži poznat, jak hraje dle mého názoru letošní nejlepší extraligový tým.


Tomáš Baláč dovedl Bulldogs přes Letohrad do osmifinále Českého poháru. Dostane se Brno ještě dále? Autor fotky: Martin Halíř.

Věřil jsem, že tento zápas si nenecháme ujít

Ve 2. třetině jste otevřel skóre, když jste se prosadil v přesilové hře. Jak důležitý to byl gól?

První gól byl pro nás moc důležitý, protože v posledních zápasech jsme museli otáčet z nepříznivého stavu pro nás. Tentokrát se podařilo jít do vedení a tým to nakoplo správným směrem.

Ve třetí třetině jste se dostali do dvoubrankového vedení, v závěru se ale podařilo Letohradu snížit. Věřil jste, že utkání zvládnete nebo jste měl ještě o výsledek strach?

Já jsem věřil, že tento zápas si nenecháme ujít. I když jsme na něj neměli úplně ideální sestavu a pár zraněných hráčů stále odpočívalo, tak ti hráči, kteří nastoupili, dali do zápasu vše, co bylo potřeba.

V Českém poháru jste tak postoupili do osmifinále. Co to pro vás znamená? Kam byste s týmem chtěli dojít?

Budeme rádi, když v dalším kole narazíme na opět zajímavého soupeře a porovnáme síly i s jiným stylem hry. Dojít chceme co nejdál (úsměv).