Český pohár

Účastníci osmifinále Českého poháru jsou téměř známy! Některé extraligové celky ale ve 3. kole narazily!

V půlce listopadu se odehrálo třetího kolo Českého poháru, do nějž naskočily i extraligové celky. Někteří favorité z nejvyšší soutěže museli zkousnout porážku. Například Blatná vyřadila dobřanské Šneky a českobudějovický Pedagog prachatické Horaly! Co třetí kolo Českého poháru dále nabídlo?

Pedagog a Blatná porazili extraligové týmy! Dál jde i Písek

Ve třetím kole Českého poháru se utkal druholigový Písek s druholigovými Liticemi, které na Jihočechy nestačily. Písek na domácím hřišti zvítězil pohodově 6:0. Rozjetá prvoligová Blatná ukázala svou sílu i Šnekům z Dobřan. Ti vedli po dvou třetinách 1:3, ale Datlové vyrovnali a zvítězili v prodloužení. V této fázi poháru bylo k vidění mnoho jihočeských derby, v němž A tým Suchdolu nad Lužnicí porazil Olymp z Jindřichova Hradce, který na 1. Ligu nezavzpomínal v dobrém světle. Jindřichův Hradec sedmkrát inkasoval, z čehož hattrick dovršil Tomáš Sládek. V Českých Budějovicích nastoupili ještě loni prvoligoví Horalové, kterým se zápas moc nevyvedl a s pohárem se loučí.

Vlčí smečka recept na Kladno nenašla! Rakovník potrápil extraligovou Hostivař! Drama v Mladé Boleslavi

HBC Dandy Malé Březno zkusilo své pohárové štěstí proti ústecké Elbě, která nenechala nic náhodně a pohodově si došla pro výhru 0:6. Kladno vyzvalo na souboj Vlčí smečku, avšak ta neměla den. Rysové Vlkům ukázali, co je to produktivita. Velký zápas se odehrál mezi Tygry z Mladé Boleslavi a mistrem Extraligy z Kert Parku. Bylo jasné, kdo je favoritem, ale Tygři měli o motivaci postaráno. Mladá Boleslav vedla po 32 minutách hry 3:2, ale Kertu se povedlo dovést zápas do nájezdů, ve kterých rozhodl Patrik Novák. Raci z Rakovníku se zase dlouho přetahovali s extraligovou Hostivaří o postup. Po dvou třetinách byl blíže Rakovník, ale Čejka s Vanišem rozhodli v přesilových hrách. HBC Pardubice cestovaly na pražskou Palmovku, kde neměly problém s pražským KOVEM. To sestřelil Jan Strouhal hattrickem.

Do další fáze postoupil Vsetín! Poruba svedla vyrovnanou bitvu s Karvinou!

I na Moravě byl zajímavý program třetího kola Českého poháru. Sokoli z Poruby dokázali chytit krok s extraligovou Karvinou, která diktovala tempo hry, ale domácí ji odporovali s velkou vervou. Nakonec však Karviná zvítězila 4:6. Vsetín v regionálním derby porazil Hodonín a jde dál.

Černý den pro Ježky a zaškobrtnutí Jelenů!

Na východě Čech Kometa Polička čekala na příjezd rezervy Ježků, kteří neměli svůj den. Kometa druholigovému celku nasázela 10 branek, přičemž se mezi střelce šestkrát zapsal Ondřej Tobiáš. I hlavní tým Heřmanova Městce se neradoval. Na domácím hřišti Ježci nestačili na trápící se Hradec Králové, který zaslouženě vyhrál. Buldoci z Brna svedli litý boj s oslabeným Letohradem, který na Brno nestačil. HBC Svítkov Stars si v duelu proti rezervě polabinských Pardubic také zastřílel.

Na svůj duel ještě čekají Rafani a HBC Plzeň! Podrobné výsledky najdete zde!