Český pohár

Zkušení Flyers podlehli v Českém poháru Sršňům! Ty zaskočil Zdeněk Beneš, který dal 5 branek

Sršni Svitavy vyzvali v prvním kole Českého poháru zkušený jihlavský celek Letců. Ti přijeli na velké svitavské hřiště, z něhož si brali domácí svou výhodu. Té nejlépe využil Zdeněk Beneš, který Flyers sestřelil 5 góly! Jak si zápas užil? Jak ho hodnotí a jak se těší na další kolo?

Věděli jsme, že mají spíše starší tým, ale za to velice zkušený

Zdeňku, v prvním kole Českého poháru jste dostali zkušený jihlavský tým Flyers. Co jste od zápasu prvního kola čekali? A co jste čekali od Flyers?

Vůbec jsme nevěděli, do čeho jdeme, je to přece jen jiná soutěž. Věděli jsme, že mají spíše starší tým, ale za to velice zkušený.

Avšak vy jste měli velkou výhodu ve vašem hřišti, které je rozměry velké. Spoléhali jste na to, že byste mohli Letce uběhat?

Taktika byla lehce pozměněná. Do zápasu jsme šli s tím, že si vyzkoušíme sehrát některé situace, které by se daly využít později v lize. Jenomže to stejně skončilo u našeho „závodění“.

Vyhráli jste 8:4. Kdy se zápas zlomil na vaši stranu a v čem vás Flyers zaskočili?

Zápas se zlomil podle mě ve 2. třetině, kdy jsme na dva rychle obdržené góly dokázali najít odpověď ještě do přestávky. Byli silní na míčku a kdykoliv, kdy dostali trochu času, tak si to dokázali krásně rozdat a z toho poté hrozit.

Zdeněk Beneš (na buly) si zápas Českého poháru proti Flyers užil. Teď by chtěl v druhém kole vyzvat další tým z jiného regionu. Zdroj fotky: TJ Sršni Svitavy.

Osobně bych si přál tým z jiného regionu

Vy osobně jste se blýskl pěti brankami. Kde jste v sobě našel takový instinkt střelce?

Kluci mi to vždy krásně připravili a pak už jsem stál jen proti soupeřově brankáři, kde jsem to ve většině případů zakončil gólem.

Teď jste postoupili do druhého kola poháru. Jaký tým byste chtěli vyzvat tentokrát?

Osobně bych si přál tým z jiného regionu, abychom poznali nové soupeře a mohli se porovnávat s dalšími celky.

Byl tento zápas dobrou přípravou pro 2. Ligu? Jak se vám v ní zatím daří a líbí?

Tento zápas byl typickým pro 2. Ligu. Až na první třetinu v České Třebové vše probíhá tak, jak jsme si představovali a doufáme, že to takhle bude fungovat dále.