CROSSDOCK Extraliga

Spoustu kluků zde znám a věřím, že to bude stejně dobrá parta, těší se do Hradce Pavel Malý

Most se v letošní sezóně pohyboval v horní části tabulky, nakonec se umístil na čtvrté pozici. Úspěchu se s týmem podařilo dosáhnout také Pavlu Malému, který se po roce vrací do Hradce Králové. Hokejbalový útočník působí i v Chlumci nad Cidlinou, kde s hokejbalem začínal.

Byla to dobrá zkušenost pro všechny

Pavle, s Mostem jste měli letos úspěšnou sezónu, skončili jste čtvrtí. Očekával jste, že s týmem dojdete takhle daleko?

V Mostě se tento rok sešel kvalitní tým hráčů z různých koutů republiky. Je škoda, že posledních pár zápasů na konci základní části nevyšlo podle představ, protože kvalita týmu byla určitě na lepší než čtvrté místo. Nicméně i tak si myslím, že to byla dobrá zkušenost pro všechny.

V letošním ročníku jste také nastupoval ve druhé lize za Chlumec nad Cidlinou a ve třech zápasech jste hrál také za Svítkov. Jak se za letošní sezónou ohlížíte?

Chlumec vždy byl, je a bude pro mě srdcová záležitost. Je to tým, který mě vlastně k hokejbalu z hokeje přivedl. Vždy byla z mé strany snaha odehrát za Chlumec co nejvíce zápasů, a to bude platit i pro následující sezónu. Co se týče Svítkova, tak proběhla dohoda, že zde odehraji zbytek sezóny, ale po dohodě s Petrem Kopečným jsem se po nabídce hrát za Most přesunul právě na sever. Za sezónou se s odstupem času poohlížím určitě kladně. Spoustu věcí jsem přehodnotil, a hlavně jsem si dokázal stanovit cíle do budoucnosti, což je v jakémkoliv sportu prostě důležité!

V dalším ročníku už v Mostě působit nebudete. Jaké vzpomínky si ze severočeského týmu odnesete?

Tak vzpomínek je určitě hodně. Jen nejsem schopný v tento moment všechny vyjmenovat.

Přestoupil jste do Hradce Králové. Podle informací jste měl více nabídek z extraligových klubů, proč jste se rozhodl pro Hradec?

Když jsem Hradec v loňské sezóně opustil, tak jsem doufal, že až se stabilizuje trenérská lavička, tak že dostanu další šanci zde hrát. Když se ozval Jakub Ježek, tak jsem zkrátka neváhal.

Pavel Malý dosáhl s Mostem na 4. místo v Extralize! Jak se mu povede ve staronovém působišti? Zdroj fotky: HBC Most.

V Hradci vždy byla kvalita

V Hradci Králové už jste hrál dříve, naposledy jste hradecký dres oblékal v minulé sezóně. Jak se těšíte zpět?

Těším se! Spoustu kluků zde znám a věřím, že to bude stejně dobrá parta, jako byla dřív.

V některých týmech už začíná letní příprava. Víte, jak bude probíhat u vás?

Ano, i v Hradci již začala příprava. Teď budeme mít pár fyzických tréninků a potom by měl proběhnout přesun už právě ke klasickým tréninkům na hřišti.

Hradci se letošní sezóna příliš nevydařila, musel bojoval o záchranu v play down. S jakými cíli budete vstupovat do té další?

Myslím si, že v Hradci vždy kvalita byla. Bohužel ne každá sezóna vyjde podle představ a zkrátka i to je pro každý tým ponaučení! Věřím, že nikdo nechce hrát o záchranu a každý se chce porvat o play off, a to bude jeden z hlavních cílů pro letošní sezónu.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9