Reprezentace

Česká dvacítka zaslouženě zlatá! Ve finále Evropského poháru porazila starší výběr Slováků U23

Český výběr U20 nečekal vůbec jednoduchý zápas. O tom, co je čeká, se mohli přesvědčit o den dříve, kdy zápas ve stejném složení sehráli. I tentokrát si s výběrem U23 Slovenska poradili a mohou se tak radovat z prvního místa na ALPA Evropském poháru.

Zápas byl ve velmi rychlém tempu hned od úvodního buly. Oba týmy nic nepodcenily a poctivě útočily, ale také bránily. Výsledek 0:0 po první třetině tedy odpovídal herním výkonům na hřišti. V prvních minutách druhé třetiny zavíral český tým soupeře v pásmu a nehodlal mu nic dát zadarmo. Druhá třetina byla také ve znamení mnoha přesilových her, ale také oslabení. Také sudí mají v tomto zápase plné ruce práce. Ve dvacáté sedmé minutě získal český tým přesilovku 5 na 3, českému výběru se nejprve nedařilo projít do útočného pásma, nakonec však Kucharčík a Jágr zakládají útočnou akci a v předbrankovém prostoru našla přihrávka Jana Bečku, který posunul český tým do vedení.

Český tým nastoupil do třetí třetiny přesilovou hrou, Slovenko skvěle podržel brankář Fedor. Ve třicáté sedmé minutě se situace otočila a Slovensko si tentokrát zahrálo také přesilovku 5 na 3. Slovensko velice rychle tuto přesilovku využilo a srovnalo na 1:1. Čechům nakonec vyloučení přineslo úspěch, Kucharčík opouštějící trestnou lavici dostal přesnou přihrávku od Vojtěcha Jágra a kličkou si parádně poradil se slovenským gólmanem, český tým tak Kucharčík poslal do vedení 2:1. Česko neponechává nic náhodě a svou výhru si pojistilo ještě brankou ve čtyřicáté druhé minutě. Český výběr U20 vítězí nad slovenskou U23, na stadionu byla skvělá atmosféra a diváci skvěle tým podporovali. Nejlepším hráčem U20 byl vyhlášen Jan Bečka, skvělou práci však odvedl celý tým.


Cenu za nejlepšího střelce turnaje získal Samuel Kucharčík, nejužitečnějším hráčem turnaje byl zvolen Michal Macháček.


Michal Macháček se stal nejužitečnějším hráčem Evropského poháru! V 6 zápasech zapsal 7 kanadských bodů za 6 gólů a 1 nahrávku.


Samuel Kucharčík ovládl produktivitu Evropského poháru se 14 body v 6 zápasech za 8 gólů a 6 nahrávek.




Fotogalerie: