Reprezentace

Česká U20 bude bojovat ve finále, U23 nepřálo štěstí

Česká U20 se utká ve finále proti slovenské U23. České U23 přálo dnes štěstí jen jednou a v zítřejším utkání bude s Velkou Británií bojovat o 5. místo.

Sobotní program Alpa Evropského poháru odstartoval zápas mezi českými výběry U20 a U23. Zápas měl od začátku rychlé tempo. Na konci první třetiny se prosadil David Braun, který využil přesilovku české U23. Dvě minuty před koncem utkání byl vyloučen Stupka z výběru U23, U20 si tedy zahrála přesilovku dvě minuty před koncem se snahou dorovnat skóre. Ani hra šest na čtyři nepřinesla U20 štěstí, brankař Šťovíček opustil branku a "dvacítka" měla v závěru utkání spoustu šancí. Nakonec ale Kastner zastavil útočnou akci U20 a otočil hru na druhou stranu a trefil prázdnou branku. Lépe tedy ze zápasu vyšel český výběr U23.

„Potřebovali jsme U20 porazit, to se nám také povedlo. Hráli jsme důrazně a nevynechali jediný souboj. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě,“ hodnotí utkání proti české U20 Matyáš Malecha – útočník výběru U23.


Do druhého utkání nastoupila česká U23 proti sousedům ze Slovenska do dvaceti let. Český tým měl mnoho šancí a skvěle sehraných přesilových her, bohužel jej při zápase trápila koncovka a šance neproměňoval. Slovensko však mělo štěstí a využilo přesilovky a ve dvacáté druhé minutě se po střele Jombíka ujímá slovenský výběr vedení. Tři minuty před koncem utkání dostal český výběr ještě jednu šanci v podobě přesilové hry. Češi ještě odvolali brankáře a zkoušeli hru v šesti, ale ani tady jim nebylo přáno. Martin Stupka se ještě pokusil vystřelit z pozice mezi kruhy, ale neúspěšně.

„Zápas proti Slovensku byl hodně podobný jako proti české U20. Měli jsme více ze hry, ale ztroskotalo to na koncovce. Když už jsme vystřelili, tak střelu nám zablokoval slovenský obránce nebo skončila ve výstroji gólmana,“ hodnotí porážku Malecha.

Českému výběru U23 se turnaj nepovedl, když hráči pomýšleli na nejvyšší příčky, řada z nich má za sebou náročné Mistrovství světa v Kanadě. Hráči budou bojovat v nedělním utkání proti týmu Velké Británie.

Výběr U20


"První utkání bylo hodně fyzicky náročné. Hrálo se nahoru dolů. Bohužel se nám z našich šancí nepodařilo dát gól, soupeř těchto šancí využil a může se tak radovat z výhry,"  hodnotí utkání proti české U23 útočník české "dvacítky" Jan Stromko. 

"Zápas proti slovenské U23 byl v duchu přípravy na zítřejší finále. V zápase bylo dost zbytečných faulů a oplácení, kterých se musíme vyvarovat. Uděláme všechno pro to, abychom vyhráli," říká Jan Stromko, který byl také vybrán nejlepším hráčem tohoto utkání.

Česká U20 se od 14:30 utká v bojích o zlato proti slovenskému výběru U23.




Fotogalerie: