2. liga

Radim Klimek o druholigovém titulu na severu Moravy: finále bylo hodně náročné

Vítěz kanadského bodování a nejlepší nahrávač play-off 2. Ligy Morava Sever hodnotí sezónu týmu HBC Enviform Třinec v našem rozhovoru. HBC Enviform Třinec si po dlouhé době došel pro skvělý úspěch v podobě druholigových medailí!

Myslím si, že hájit druhé místo před startem play off je dobrá výchozí pozice

Po základní části jste skončili na druhém místě za Opavou. Považujete základní část za úspěšnou, nebo jste chtěli jít do play off z prvního místa?

Základní část byla z našeho pohledu určitě úspěšná. Dá se říct, že už tradičně skončila po základní části na prvním místě Opava. Pro nás byla druhá příčka dobrá. Myslím si, že hájit druhé místo před startem play-off je dobrá výchozí pozice.

V základní části na sebe upozornil Lukáš Smolka s úspěšností zákroků 91,3%. Stal se tak nejlepším brankářem celé základní části 2. Ligy Morava Sever. V play off dokonce toto číslo navýšil na 92,3%. Co na jeho výkony říkáte Vy?

Lukáš patří mezi velmi zkušené brankáře. V kabině navíc funguje jako mentor pro mladé kluky. O jeho kvalitách nemusím mluvit. Bez něho bychom titul určitě nevybojovali. Zcela zaslouženě si odnesl cenu pro nejužitečnějšího hráče play-off.

Ve čtvrtfinále play-off jste přehráli Havířov 2:0 na zápasy. Jaká to byla série?

Tato série se mi jevila jako jasná. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli 2:0 na zápasy a postoupili tak do semifinále.

Foto: HBC Enviform Třinec. Mistři z Třince, kteří dosáhli až na druholigový titul!

S Porubou to opravdu nebyly jednoduché zápasy

Následovalo semifinále proti týmu TJ Sokol Poruba, které jste zvládli poměrem 2:1 na zápasy. Byla to těžká série?

Těžká byla. S Porubou to opravdu nebyly jednoduché zápasy. Soupeř se na nás výborně připravil a složil velmi silný tým. Nakonec jsme byli šťastnější a urvali postup do finále.

Ve finále vás pak čekala Jaselská Opava. Tedy vítěz základní části 2. Ligy Morava Sever. Co říkáte na toto finále, ve kterém jste dvakrát zvítězili a sérii ukončili v nejkratším možném termínu?

Finále bylo hrozně těžké a náročné. Opava byla klasicky velmi dobře fyzicky připravena. Navíc jsme museli obě utkání otáčet z nepříznivého stavu. To se nám naštěstí povedlo. Myslím si, že z pohledu fanouška to byly pohledné zápasy. Oba týmy hrály pěkný hokejbal. Vždy se ale může radovat jen jeden. To jsme nakonec byli my a za to jsme samozřejmě rádi.

Vyhrál jste navíc kanadské bodování i krále nahrávačů v play-off, měl jste na kontě 4 góly a 8 asistencí. Čím si tento úspěch vysvětlujete?

Většinu základní části jsem promarodil. Do play off jsem k sobě do lajny dostal nové kluky. S těmi nám to výborně sedlo. Dařilo se nám. Prostě to tam padalo. Nesmím také opomenout ani oporu v podobě mé přítelkyně a rodiny.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
12 70:28 30
2.
TJ Sokol Poruba
12 77:44 21
3.
HbK Karviná B
11 46:43 21
4.
HBC Enviform Třinec
11 45:35 19
5.
HBK Vsetín
12 41:54 11
6.
HC Warriors...
12 19:94 3