Reprezentace

Jedeme bojovat o tu nejcennější medaili, hlásí sebevědomě reprezentantka Patricie Škorpíková

Nadějná hokejbalistka Patricie Škorpíková má za sebou nejednu reprezentační zkušenost. Svým gólem ve finálovém utkání za Českou Třebovou rozhodla o tom, že Třebová zvedla nad hlavu vytoužený pohár.

Sezónu nemohu hodnotit jinak, než pozitivně

Máte za sebou v posledních čtrnácti dnech dva reprezentační kempy, jak je hodnotíte?

První kemp se konal v Prachaticích, kde se sešel širší výběr. Měly jsme zde několik tréninkových jednotek a rovněž přípravné utkání proti dorostu Prachatic. Na druhém kempu v České Třebové jsme také odehrály přípravný zápas, tentokrát proti dorostu Svítkova. Příprava to byla velmi pestrá a směřovala k tomu, abychom si zvykly na systém hry, který chceme v Kanadě praktikovat. Trenéři také v těchto zápasech kombinovali hráčky, aby zjistili, kdo s kým si sedí a jak nejlépe utvořit lajny. Rovněž jsme na kempu utužovaly kolektiv, což se povedlo. Věřím tomu, že všichni budeme tahat za jeden provaz a že si to užijeme.

Jak hodnotíte letošní sezónu, v jakých soutěžích jste nastupovala?

V letošní sezóně jsem nastoupila v Extralize dorostu za HbK Karviná, ale jelikož studuji v Olomouci a hraji hokej za juniory v Prostějově, moc zápasů jsem bohužel nestihla. Zároveň jsem hrála v Lize žen za Českou Třebovou. S týmem Třebové jsme letos dokázaly získat vysněný titul, takže po téhle stránce nemohu hodnotit sezónu jinak než úspěšně.


Patricie Škorpíková pomohla České Třebové k vytouženému titulu v Lize žen 2021/22. Autor fotky: Kristýna Butašová.

Hraji převážně hokej, hokejbalu se naplno věnuji po konci sezóny

Připravujete se nějak individuálně na blížící se Mistrovství světa v Kanadě?

Připravuji se individuálně, věnuji se hře s holí a míčkem, zároveň chodím běhat. Také jsem párkrát absolvovala trénink suché přípravy na hokeji.

Co děláte, když se nevěnujete hokejbalu?

Hraji převážně hokej, ale hokejbalu se snažím věnovat ve dnech, kdy nemám žádný hokejový zápas a samozřejmě se věnuji naplno hokejbalu po konci hokejové sezóny. Když vynechám sport, tak ráda trávím volný čas s kamarády. Momentálně se však věnuji přípravám na blížící se Mistrovství světa.


Patricie Škorpíková dosáhla v roce 2019 na Světovém poháru hráček do 18 let na zlatou medaili. Autor fotky: Alena Zapletalová.

Věřím, že se nám v Kanadě podaří uspět

Je pro Vás šampionát v Montrealu první mezinárodní akcí? Nebo máte za sebou již nějaké zkušenosti, například z juniorských šampionátů?

V minulosti jsem se již zúčastnila MS žen v Košicích v roce 2019, kde jsme tehdy získaly bronzové medaile. Byla jsem také součástí národního týmu na Světovém poháru žen U20 v roce 2018 a Světovém poháru žen U18 v roce 2019. Na obou zmíněných šampionátech jsme získaly zlato, na tyto akce ráda vzpomínám.

Jaký je Váš cíl pro MS v Kanadě?

Na Mistrovství světa jedeme bojovat o tu nejcennější medaili, nemám žádný individuální cíl, ale pevně věřím, že se nám podaří uspět jako celému týmu. Budeme se snažit, aby tomu tak bylo. Budu ráda, když budu moct přispět svojí hrou, bojovností, případně nějakými body, ale důležitý je pro mě týmový úspěch.


Rozpis utkání v základní části mistrovství světa hokejbalistek v Montrealu! Linky na přímé přenosy zveřejníme těsně před startem šampionátu.