CROSSDOCK Extraliga

Věřím, že naše zkušenosti zúročíme a postoupíme, říká útočník Kert Parku Dalimil Zvonek

V sobotu je na programu rozhodující pátý zápas semifinále play off nejvyšší CROSSDOCK Extraligy. Bude nadále pokračovat svítkovská pohádka a cesta za svým snem? Nebo finále uvidíme po sedmé za sebou na Lužinách? Před rozhodující bitvou vzhlíží do budoucnosti útočník Kert Parku Dalimil Zvonek.

Svítkov hraje dobře a trestá i malé chyby

Dalimile, sobotní zápas jste ovládli z pohledu domácích 4:5 až na samostatné nájezdy, přestože jste si vypracovali tříbrankový náskok. Jak se z Vašeho pohledu utkání vyvíjelo?

Měli jsme skvělý start a celkově jsme hráli dvě třetiny dobře a útočně. Dvakrát jsme vedli o 3 góly, to nás trochu uspokojilo a zbytečně jsme se zatáhli dozadu, což Svítkovu svědčilo a zaslouženě to ve třetí třetině srovnali. V prodloužení byly šance na obou stranách, z nájezdů proti Svítkovu jsem měl upřímně trochu strach, protože na ně mají kluky opravdu šikovné. Ale Kuba Toth to skvěle odchytal a sázka na „dřeváka Džegra“ (Vojtěch Jágr - pozn. red.) vyšla taky (smích).

Nedělní souboj se hrál v podobném duchu, ale z vítězství se nakonec radoval soupeř. V čem byl podle Vás hlavní rozdíl v obou odehraných duelech a co chybělo k tomu dotáhnout vítězství do zdárného konce?

Zápas mi přišel podobný s tím rozdílem, že ten obrat Svítkov zvládl dotáhnout až do vedení. Jednou jsme zvládli ještě srovnat, podruhé i přes velké šance v závěru už ne. Takže chybělo tam procpat ten jeden gól.

Kde vidíte z vašeho pohledu největší slabinu vašeho mančaftu, na které je potřeba ještě zapracovat?

Těžko říct, nemyslím si, že by tam byla nějaká velká slabina, která nám prohrává zápasy. Svítkov hraje prostě dobře a trestají i malé chyby. Pár gólů jsme dostali po buly a po střelách od modré, takže asi větší obětavost v těchto situacích by určitě pomohla.


Vyšší vedení v první třetině nemusí znamenat naprosto nic

Rozhodující pátý zápas se bude hrát na vašem domácím hřišti na Lužinách. Co bude podle Vás zcela zásadní a klíčové k tomu, abyste tuto bitvu ovládli a postoupili do finále?

Vždy je důležité do zápasu dobře vstoupit, a hlavně v tom nepolevit po celé utkání. To jsme si teď dvakrát vyzkoušeli, že i vyšší vedení v první třetině nemusí znamenat naprosto nic. Pro velkou část týmu to jsou nové zkušenosti z extraligového play off a já věřím, že je v pátém zápase zúročíme a postoupíme.

Sérii se Svítkovem doprovází také velká návštěvnost fanoušků. V sobotu jich přišlo celkem 412 a v neděli 271. Na Lužiny přišlo v součtu okolo 300 lidí. Jak tuto atmosféru vnímáte? Z pohledu hráče si ji užíváte?

Vždy si vážím toho a baví mě, že lidé přijdou a fandí, ať už nám nebo soupeři. A někdy také nadávají, to mě snad baví ještě víc (smích), takže ano, tuto atmosféru si užívám a doufám, že to tak bude i nadále.

Trenér mužské hokejbalové reprezentace Jiří Mašík zveřejnil nominaci na přípravný kemp před MS, ve které figuruje také Vaše jméno. Je tohle pro Vás motivace navíc, abyste se ukázal  v dobré formě a zabojoval tak o finální nominaci?

Na MS chce podle mě každý hráč a já nejsem výjimkou. Samozřejmě jsem za to rád a vážím si toho, ale při zápasech play off na to upřímně vůbec nemyslím. Soustředím se vždy jen na ten daný zápas, chci pomoci vyhrávat a pokud ty výkony promluví do finální nominace, tak budu jedině rád.