Reprezentace

Evropský pohár juniorů zná svůj zápasový program! Dvacítky doplní výběry do 23 let

ALPA Evropský pohár juniorů se 1. – 3. července uskuteční v Pardubicích na druhé ploše Enteria Arény a na hřišti v Polabinách. Tam nastoupí kategorie hráčů do 16 let. Na zimním stadionu nastoupí výběry České republiky a Slovenska do 20 let, které doplní výběry hráčů do 23 let a Británie se Švýcary.

Již před měsícem jsme informovali o tom, že po zrušení Mistrovství světa juniorů v Žilině z důvodů obav cestujících týmů z bezpečnostní situace v sousedící Ukrajině uspořádá Českomoravský svaz hokejbalu (ČMSHb) a Mezinárodní hokejbalová federace (ISBHF) náhradní turnaj pro juniorské hráče, kteří přišli o několik šampionátů z důvodu covidu. Aby turnaj doznal vyšší kvality, tak se juniorského Evropského poháru zúčastní také výběry hráčů České republiky a Slovenska do 23 let, které se připravují na mistrovství světa této věkové kategorie. To se uskuteční příští rok.

Evropský pohár primárně určený pro kategorie U16 a U20 odstartuje v pátek 1. července utkáním českého výběru do 23 let proti Velké Británii. Dvacítka vstoupí do akce v rámci druhého utkání v Enteria Aréně proti výběru Švýcarska. Turnaj pro kategorii hráčů do 16 let otevře exhibičním zápasem mezi Velkou Británií a výběrem talentované mládeže hráčů do 14 let z České republiky. V Polabinách se bude pokračovat dvěma duely dvou týmů České republiky do 16 let. Ten s označením „červený“ nastoupí proti Slovensku, „bílý tým“ se střetne s Velkou Británií.

Zápasy kategorie U20 se v základní části budou hrát 2x15 minut. V nedělních duelech o umístění se bude hrát již tradičně na tři třetiny 3x15 minut. Kategorie hráčů do 16 let budou hrát tradičním formátem 3x15 minut po celou dobu turnaje.

Turnaj U20 čítá 6 týmů, které se utkají ve formátu každý s každým a v neděli 3. července dojde k finálním zápasům o konečná umístění. Kategorie hráčů do 16 let disponuje čtyřmi celky a stejně jako u starší juniorské kategorie dojde k vyvrcholení zápasem o bronz a finálovým duelem v neděli 3. července. Všechny zápasy budeme vysílat živě na webu TVCOM.cz nebo YouTube kanálu Hokejbal TV. O tom se v příštím dnech ještě definitivně rozhodne.