Reprezentace

Tlačíme na hráče, aby vše dělali na sto procent, hodnotí soustředění národního týmu Jiří Mašík

Mistrovství světa v Kanadě se pomalu, ale jistě blíží a národní tým mužů má za sebou soustředění, na kterém byl zvolen i kapitán našeho mužstva – Jan Pospíšil. Žhavou novinku nám v rozhovoru prozradil hlavní trenér Jiří Mašík, a tou je start Adama Kubíka na MS!

Kapitány a asistenty máme

Pane Mašíku, máte za sebou sraz reprezentace mužů a U23, jak jste spokojen se soustředěním?

Spokojenost je tak na 90 procent. Bohužel kvůli pracovním povinnostem nemohl přijet Tomáš Fejfar, tak jsme nebyli úplně kompletní. A někteří kluci ještě doléčují drobné bolístky z play off, tak měli malinko volnější režim. Ale jinak všichni pracovali naplno. Zvolili jsme kapitána, kterým bude Honza Pospíšil, jeho asistenty se stanou Tomáš Wróbel a Honza Bílý. Všichni hned začali pracovat pro tým. Budou prostředníky mezi námi a týmem, pokud bude potřeba. Ale mluvíme s kluky osobně, tak doufáme, že problémů bude co nejméně.

Na co jste se především na kempu zaměřovali?

Moc času nemáme, takže už to bylo hlavně o sehrávání, zakončení, přesilovkách a herní přípravě. Tréninkové jednotky byly zaměřené na souhru jednotlivých útoků a celých pětek. Od založení útoku, přechod středního pásma až do zakončení i rotace v útočném pásmu. Také víme, že musíme pracovat na zakončení, takže jsme se mu věnovali a tlačíme na hráče, aby každá střela nebo nájezd byl na sto procent. Hodně času jsme věnovali přesilovkám. To může být rozhodující část zápasů a chceme být připraveni. Odehráli jsme i dva zápasy s U23. Výsledky nebyly až tak důležité, ale zaměřili jsme se spíše na herní projev. Chtěli jsme i prodloužení vyhrát. Spokojeni jsme s několika věcmi, ale je tam i nespokojenost s vhazováním. Na tom budeme ještě pracovat v Mostě.

Jaký bude další jízdní řád před odletem na MS?

V pátek 17.6. se sejdeme v Mostě. Máme v pátek jednu tréninkovou jednotku a v sobotu ještě dvě. Už to bude bez herní přípravy. Budeme dolaďovat výše zmíněné věci. Večer proběhne malý teambuilding. V neděli ráno sbalíme věci a odjíždíme na letiště, odkud po obědě odlétáme přes Londýn do Montrealu.


V Košicích v roce 2019 to nezacinkalo. Získá národní tým mužů medaile v Kanadě? Autor fotky: Hanka Poskočilová.

Posila last minute? Adam Kubík!

Evidovali jste nějaká zranění, která vám ještě výrazně naruší finálovou nominaci na kanadský vrchol sezóny?

Bohužel se zranil Jarda Markytán. Navíc si to nešťastně udělal sám. Moc nás to mrzí, protože jsme přišli nejen o výborného hráče, ale i super kluka do kabiny. Musím říct, že to tým hodně zasáhlo a věřím, že v Kanadě budeme hrát i za něj. Od neděle jsme dva dny v kuse řešili náhradu, a nakonec jsme se rozhodli pro Adama Kubíka z Kladna.

Vnímáte jako velkou výhodu, že máte pod palcem i reprezentaci U23?

Moc si toho vážím, a jsem rád u této kategorie. Výhoda to samozřejmě je, protože vidíme ty hráče ještě blíže i po lidské stránce. Je tam několik kluků, kteří budou brzy bojovat o nominaci do A týmu. Mají kvalitu, v hlavě mají srovnáno, co chtějí, a jdou za tím. Navíc spojené soustředění nám vyřešilo sparingpartnera na utkání. Kluci už v Plzni i tady hráli odvážně a přes prohry ukázali, že dokážou hrát na vysoké úrovni.