Reprezentace

Jan Čejka se chystá na MS do Montrealu! Těším se ohromně, neskrývá nadšení dvacetiletý útočník

Jan Čejka se jako jediný junior probojoval do nominace trenéra Mašíka, který s mužskou reprezentací odletí na mistrovství světa do kanadského Montrealu! Hostivařský forvard teď ladí herní formu za hostivařské juniory, prvoligový Svítkov a druholigovou Hostivař! Jak to všechno stíhá?

Těším se ohromně jako na každou reprezentační akci

Honzo, Vy se jako jeden z mladých hráčů dostanete na MS do Montrealu za mužskou reprezentaci. Jak se těšíte na tuto zkušenost v seniorské kategorii?

Těším se ohromně jako na každou reprezentační akci. Tím, že je to v Kanadě, tak touha byla ještě větší.

Byl jste svou nominací překvapen? A jak moc si toho ceníte?

Určitě jsem byl nominací překvapený. Jsem pořád hráč U20, která bude hrát v červenci Evropský pohár, takže jsem byl potěšen, že si budu moci zahrát oba tyto vrcholné turnaje.

Nejdříve bych se vrátil ke čtvrtfinálové sérii proti Kladnu, kde jste s Hostivaří srdnatě bojovali. Co Vás tato série naučila a jak se na ni s odstupem díváte?

Byla to obrovská zkušenost pro celý tým i pro mě samotného. Nejdříve jsme byli zklamaní, že jsme Kladno nedokázali více potrápit, ale časem bylo vidět, že byli prostě jinde. Když jsem je viděl proti Pardubicím po příchodu Adama Kubíka, tak jsem si uvědomil, že to je jediný tým v České republice, který může Kert Parku ve finále pořádně zavařit.

Jan Čejka nastoupil na Markmed Cupu v Plzni za mužskou reprezentaci, ve které se neztratil! Najde si své místo i na kanadském MS? Foto: Hokejbal tým.

Mistrovství je pořád za nějaký čas

Vy však ladíte formu na blížící se MS hlavně herně. Nastupujete za hostivařské juniory, prvoligový Svítkov a ještě ve 2. Lize. Kde na to berete čas a energii?

I když jsem ještě nevěděl, jestli pojedu na mistrovství, tak jsem naplánoval všechny zkoušky na vysoké hned na první termíny, abych měl co největší čas na přípravu. Naštěstí se všechny zkoušky povedly hned na poprvé a tím mám velké množství volného času. Ve volném času se snažím i řešit odpočinkové aktivity, abych se na hřišti cítil co nejlépe.

Kde Vás to baví nejvíce? A jak jste se dostal například do Svítkova? Jaké jsou cíle v těchto týmech?

Je těžké říci, kde mě to nejvíce baví. Každá liga má něco jiného. V juniorce je to můj poslední rok a chci s týmem vyhrát zlato, ale některé zápasy nemají takovou úroveň jako v předešlých letech. Konečně zápasy s Ústím v play off mají správnou úroveň juniorské ligy. Možná proto mě baví nejvíce úroveň druhé ligy. Celkově mě úroveň druhé ligy překvapila. Všechny zápasy měly velkou kvalitu. Z šesti zápasů, co jsem odehrál, jsme 4 utkání vyhráli v prodloužení a ve dvou zbylých zápasech hráli do poslední minuty o vyrovnání.

Do Svítkova jsem se dostal přes Lukáše Novotného, který byl v našem áčku na střídavé starty. Cíle jsou prosté. S juniorkou chci vybojovat titul, béčku pomoct co nejdál a zahrát si s klukama, se kterýma jsem vyrostl a držet palce Svítkovu, aby se dostal do Extraligy, jelikož už nebude čas si za ně zahrát.

Teď jdete od zápasu k zápasu. Nemyslíte si, že by Vás toto tempo mohlo před MS unavit? Přeci jenom se bude hrát na velkém hřišti.

Mistrovství je pořád za nějaký čas a v tuto chvíli se cítím nejlépe od svého zranění na začátku sezony. Snažím se co nejlépe připravit, ale před mistrovstvím samozřejmě budu pomalu snižovat tempo.