Mládež

Turnaj Mixle Pixle splnil očekávání všech účastníků, kteří si ho velmi užili

O víkendu 21. - 22.5. hostil zimní stadion v Litomyšli po dvouleté pauze turnaj Mixle Pixle. Letošního ročníku se zúčastnilo celkem deset týmů. Týmy si nejprve zahrály v sobotu turnaj mezi sebou, kdy každý celek sehrál čtyři utkání ve skupině a následně dva zápasy proti týmům z druhé skupiny.

Týmy, které se turnaje zúčastnily, byly HBC Pardubice – modrá, bílá, HBK Kyjov – modrá, bílá, SK Rebel Praha – modrá, bílá, Eagles Brno, HC Kert Park Praha, HBC Kladno, TJ Datels Blatná. Celky si nejprve zahrály v sobotu turnaj mezi sebou, kdy každý tým sehrál čtyři utkání ve skupině a následně dva zápasy proti soupeřům z druhé skupiny.

Na konci dne byly dětem rozdány drobné ceny, následně proběhl los do nových týmů, ve kterých sehrály nedělní utkání. Nejprve byli rozděleni brankáři, následně hráči a v poslední řadě trenéři. Nové týmy nesly název Medvědi, Vlci, Gepardi, Papoušci, Lvi, Buldoci, Tygři a Draci. Akce se uskutečnila za podpory Tipsport sportuj s námi.

HBK Kyjov (Petr Vala) - „Je to super turnaj, výjimečný tím, že je dvoudenní a namixováním hráčů, navíc jsme si zahráli s jinými týmy než obvykle. S ubytováním spokojenost maximální, bydleli jsme blízko a byla zajištěná večeře a snídaně. Výhradu mám k rozlosování, někteří trenéři nepochopili instrukci „pište na lístek dvojice, a když to nevyjde, tak trojici", nejspíš psali víc trojic. Pak měl jeden tým 11 hráčů do pole a druhý 8."

HBC Pardubice (Martin Bulva) - „Na turnaj Mixle Pixle jsme jeli poprvé, nevěděli jsme, co od toho čekat. Naše přihlášení převážilo z důvodu, aby se děti více poznaly a mohly si také zahrát s jinými týmy, které ze svého regionu neznají. Turnaj se povedl, naše děti si turnaj užily. Byli jsme rádi, že rodiče tuto akci přihlášením dětí podpořili. Během turnaje jsme nemuseli řešit jediný vážný problém, turnaj navazoval, vše běželo. Zajištěné ubytování a jídlo ze strany organizátora bylo blízko a ve velmi dobré kvalitě, což nám mnoho starostí usnadnilo. Jedinou kaňkou bylo zranění jednoho našeho hráče, který musel skončit hned v první zápase, ale to se bohužel někdy stane. Hráči byli s akcí velmi spokojeni, a když jsou spokojené děti, pak my jsme spokojeni také. Jedinou absencí bylo občerstvení na stadionu, organizační tým na místě vše zvládl velmi dobře. Rozhodně pro příští rok se rádi zase zúčastníme, pokud bude zachována kvalita a koncept turnaje."


SK Rebel Praha (Tomáš Diblík) - „Po dvou letech se konečně znovu uskutečnil turnaj Mixle Pixle a opět nechyběly dva týmy Rebelů. Hráči si užili parádní dvoudenní turnaj, tmelili partu a poznali nové kamarády z jiných klubů. Modrý tým byl sestaven z ročníků 2011 a bílý tým z ročníků 2011-2014. Oba týmy předváděly velmi dobré výkony a všichni si užívali každý zápas - hlavně zápasy s kluby mimo region Střed. Především mladší tým překvapoval svým nasazením. Hráči obou týmů, pokud to šlo, se navzájem podporovali a fandili si. Po konci sobotního turnaje herního programu se všichni rozlosovali do osmi různobarevných týmů s názvy zvířat. V neděli přes prvotní nervozitu z neznámých spoluhráčů a trenérů se všichni rozehráli k úžasným výkonům a turnaj si užili plnými doušky. Byla radost pozorovat nasazení a hru všech zúčastněných. Kluci byli po turnaji plni dojmů a nadšení z nových zkušeností. I my trenéři jsme si z dané akce odnášeli spoustu nových zkušeností, i nových přátelství a kontaktů. Celý víkend nechyběla divácká podpora z řad rodičů a fanoušků, těm patří velký dík a samozřejmě i ČMSHb za zorganizování skvělého turnaje."


Fotografie z celého turnaje naleznete zde: sobota, neděle.

Fotogalerie:

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9