Mládež

Turnaj Mixle pixle pro kategorii U11 se blíží! Přihlášky je možné posílat do 12. dubna

V letošním roce se uskuteční další ročník Turnaje Mixle pixle pro hráče do 11 let. Na Zimním stadionu v České Třebové bude 18. a 19.5.2024 připravený pro účastníky tradiční program. O organizaci, náplni turnaje a cílech této akce se rozpovídal jeden z členů organizačního výboru Roman Němeček.

Ohlasy na spolupráci hráčů z různých týmů jsou pozitivní

Ve druhé polovině května se v České Třebové bude konat další ročník turnaje Mixle pixle pro kategorii do 11 let. Organizátoři už na této akci pracují delší dobu předem. „Organizace turnaje Mixle pixle obnáší zejména zajištění ubytování pro účastníky a zajištění zimního stadionu pro pořádání turnaje, rozhodčích, organizátorů a zdravotníka,“ prozrazuje člen organizačního výboru Roman Němeček. Pro účastníky bude zarezervované ubytování v blízkosti zimního stadionu, kde je také možnost stravování a k dispozici je i sportoviště.

Na turnaj se může přihlásit maximálně osm, respektive dvanáct týmů. Organizace v místě turnaje už není moc náročná. Připraví se rozpis zápasů na první den, kdy hrají hráči za svoje týmy. Během dne pořadatelé požádají trenéry jednotlivých týmů o rozdělní hráčů na dvojice, nebo trojice a zapsání na papírky,“ popisuje Němeček práci organizátorů. „Večer po skončení posledních zápasů dojde k losování nejprve trenérů, kdo bude trénovat jaký tým, a následně se losují papírky s hráči do různých týmů, které nesou názvy podle zvířat (medvědi, vlci, lišky apod.),“ vypráví Němeček.

Turnaj vychází se švédského modelu turnajů v ledním hokeji, kdy dochází k promíchání hráčů z různých klubů. Jeho náplň bude v letošním roce stejná jako v předchozích ročnících. „I letos bude program tradiční, to znamená, že v sobotu budou hráči nastupovat za svoje mateřské týmy a na neděli budou rozlosováni do různých týmů,“ říká Němeček. Jedním z cílů je budování vztahů mezi hráči z různých klubů. „Ohlasy na spolupráci hráčů z různých týmů jsou pozitivní a i podle informací se z hráčů stávají kamarádi i na víc než jeden turnaj,“ má radost jeden z organizátorů, že akce vytváří i přátelství.


Hráči zažijí nejen nelehké sportovní zápasy, ale také spoustu legrace

Utkání se na turnaji hrají se třemi hráči v poli plus jedním brankářem a s upravenými pravidly. „Na této akci mě nejvíce těší zájem hráčů, následně i výkony v zápasech, především v těch nedělních, kdy se spoluhráči z jednotlivých týmů chtějí ukázat v zápasech proti sobě a bojují ještě o něco více,“ upozorňuje na tuto pozitivní skutečnost Němeček. „A v neposlední řadě je to radost hráčů a možnost setkávat se i s hráči ostatních týmů, kdy nejsou jen rivalové, ale stávají se z nich spoluhráči a i kamarádi,“ vyjmenovává výhody turnaje Němeček.

Zájemci se na letošní ročník mohou přihlásit do 12. dubna 2024. Minimální počet je šest hráčů a jeden gólman plus nehrající vedoucí, maximálně je umožněné mít v týmu dvanáct hráčů a dva brankáře. Co vzkazuje jeden ze členů organizačního výboru těm, kteří se ještě rozhodují? „Ať neváhají a přihlásí se. Zažijí nejenom nelehké sportovní zápasy, které pomohou k jejich sportovnímu růstu, ale také spoustu legrace a navážou nová přátelství mezi sebou navzájem,“ zve všechny zájemce Roman Němeček.

Dokumenty ke stažení:

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9