Ženy

Celky Prachatic a České Třebové byly během posledního hracího dne Ligy žen neomylné!

Liga žen má za sebou poslední hrací den před finálovým turnajem. V sobotu 14. 5. se celky utkaly na hřištích v Prachaticích a České Třebové. A právě oba domácí týmy vytěžily plný počet bodů. Do finálového turnaje půjdou z prvních dvou míst.


Základní část Ligy žen je u konce. Česká Třebová a Prachatice zabojovaly v posledním kole o první příčku tabulky. 

Česká Třebová

Hrací den odstartoval zápasem České Třebové a Svítkova, zápas byl velice vyrovnaný a oba týmy se z počátku sžívaly s asfaltovým povrchem místního hřiště, zápas však po brance Patočkové dopadl lépe pro Třebovou. V dalším duelu se Třebová utkala s Pískem, kde skóre nakonec překročilo desítku. V posledním utkání domácí vyzvali děvčata z Plzně, kde si opět Třebová připsala tři body do tabulky. Na finálový turnaj tak odjíždí s první příčkou a dvoubodovým náskokem nad Prachaticemi.

Asi nejdelší cestu měla do Třebové Plzeň, která sehrála zápas s Pískem, kde si připsala tři body, bohužel v dalších zápasech se jí už nedařilo, i když Hrbáčková dokázala vstřelit Třebové gól, na výhru to nestačilo. Plzeň je na páté příčce v tabulce.

Svítkov sice těšně prohrál s Českou Třebovou, v dalších zápasech však nenechal nic náhodě a připsal si body jak v zápase s Pískem, tak Plzní. V obou utkáních měla děvčata ze Svítkova střelecky navrch, avšak nepodařilo se jim proměňovat šance. Zůstávají tak na třetí příčce a na finálovém turnaji se určitě budou chtít poprat o medaile.

Písek přijel statečně bojovat do České Třebové pouze s osmi hráčkami. V zápase s Českou Třebovou inkasoval velké množství branek, v ostatních duelech už bylo skóre příznivější. Skvělou práci odvedla brankářka Tupá, která v utkání se Svítkovem ze 24 střel inkasovala pouze jednu branku.


Prachatice

Domácí Prachatice hned na úvod hracího dne čekal složitý zápas, kdy je zaskočil celek z Berouna. O vítězi tak musela rozhodnout samostatná střílení. Rozhodující nájezd proměnila Veronika Červíková. V dalších utkáních už neponechal prachatický celek nic náhodě a výhrou nad Kyjovem a Pardubicemi, kde se Landové podařilo vstřelit hned šest branek, si pojistil druhé místo v tabulce.

Beroun přijel do Prachatic ve výborné formě, hned v úvodním zápase potrápil domácí Prachatice, kdy po dvou brankách Kosinové musela rozhodovat o vítězi až samostatná střílení. Ani v dalších utkáních Beroun soupeřky nešetřil, v klání s Pardubicemi vyhrál 2:0, střel na pardubickou brankářku přitom vyslal víc než dost. Jako zakončení dne si Fretky připsaly i výhru nad Kyjovem, do tabulky tak zapsaly hned sedm bodů.

Do Prachatic se vypravily také hráčky Kyjova, úvodní zápas se jim sice podařil a proti Pardubicím si připsal Kyjov do tabulky tři body, v ostatních zápasech se však už tomuto celku střelecky nedařilo. Hráčky Kyjova se momentálně nacházejí na čtvrté příčce v tabulce. Uvidíme, zda na finálovém turnaji budou opět bojovat o medaile.

Posledním týmem, který odehrál na prachatickém hřišti také tři utkání, byly Pardubice, bohužel se východočeskému týmu podařilo za hrací den vstřelit pouze jednu branku, kdy se Němcová prosadila v zápase proti Prachaticím. Výborný výkon podala brankářka Kyslíková, kterou soupeřky ani v jednom utkání střelecky nešetřily. Pardubický celek se sice nachází na předposlední příčce, ale na finálovém turnaji nebude chtít ponechat nic náhodě.

Ženy mají před sebou finálový turnaj, který se uskuteční poslední květnový víkend v Černošicích u Prahy. Všechny týmy zde budou chtít předvést co nejlepší výkony. Uvidíme, jestli se Třebové podaří získat první místo, anebo budou hráčky Prachatic obhajovat zlato z posledního ročníku.


Tabulka Liga žen

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Sršni Svitavy
15 42:10 39
2.
HBC Prachatice
15 39:10 38
3.
HBC Svítkov Stars...
15 35:11 38
4.
Panthers Kadaň
15 36:31 26
5.
HBC Enviform Třinec
15 19:28 16
6.
HBC Plzeň-Litice
15 13:31 13
7.
SK Kelti 2008
15 13:39 7
8.
HBC Pardubice
15 3:40 3