Ženy

Dokázaly jsme si, že můžeme porazit i tabulkově silnější soupeře, těší Markétu Staňkovou

Minulý víkend pokračovala Liga žen v Pardubicích. Skvěle tam další kolo odehrály třinecké hráčky, které neztratily ani jeden bod. Svými výkony v brance se na tom hodně podílela dvěma čistými konty Markéta Staňková. Nulu vychytala také v nedělním utkání ve druhé lize.

Náskok jsme už udržely skvělým týmovým výkonem

Markéto, minulý týden jste v Lize žen neprohrály ani jedno utkání a z Pardubic jste si odvezly devět bodů. V tabulce jste tak přeskočily Litice a posunuly se na páté místo. Jak se ohlížíte za úspěchy ve východních Čechách?

V Pardubicích jsme odehrály tři vyrovnaná utkání, která jsme vždy dokázaly dovést do vítězného konce. Po předchozím turnaji, který se nám nevydařil, jsme potřebovaly získat body. To se nám povedlo a taky jsme si dokázaly, že můžeme porazit i tabulkově silnější soupeře.

Všechna utkání jste vyhrály jednobrankovým rozdílem. V zápase proti Prachaticím a Pardubicím vám stačil jen gól, nejvíce branek padlo v souboji s Kadaní. Co bylo rozhodující, že jste udržely těsné náskoky?

Ve dvou utkáních se nám podařilo vstřelit první gól, ale nepolevily jsme a snažily se hrát stále aktivně. Pomohla mi také zodpovědná obrana. Zápas s Kadaní jsme nezačaly příliš dobře, dvakrát jsme v zápase prohrávaly, ale nic jsme nevzdávaly, věřily si a náskok soupeřek vždy dotáhly. Nakonec se nám podařilo skóre otočit na naši stranu a tento náskok jsme už udržely skvělým týmovým výkonem.

Výrazně jste se na tom podílela Vy, vychytala jste dvě čistá konta a vysokou úspěšnost zásahů jste měla také ve třetím utkání. Jaké bylo z Vašeho pohledu nejtěžší?

Nejtěžší pro mě byl zápas s Kadaní, mají ve svém týmu pár hráček, které mají zkušenosti z mezinárodní úrovně, prezentují se aktivní, kombinační hrou. V zápase nás přestřílely, vypracovaly si několik nebezpečných šancí a na konci utkání sahaly po vyrovnání. Náš tým byl ale na turnaj dobře připravený a i toto náročné utkání jsme dokázaly vyhrát.

Markéta Staňková vychytala Třinci v minulém kole Lize žen tři vítězství. Na skvělé výkony chce s týmem navázat také na začátku května v Berouně. Autor fotky: Jana Nekolová.

V mužské soutěži mají střely větší razanci, hra je rychlejší a náročnější

Další kolo vás čeká na začátku května v Berouně, kde se také představíte ve třech zápasech. Věříte, že tam potvrdíte svoji formu?

Na turnaji v Berouně nás čekají utkání s tabulkově slabšími soupeři, nesmíme ale nikoho podcenit a ke každému utkání musíme přistoupit zodpovědně. Očekávání jsou velká, chceme se dotáhnout na první čtyřku. Bude ale také záležet, v jakém počtu se sejdeme, většina spoluhráček je ze Slovenska a cestování je tedy časově i silově dost vyčerpávající.

Nastupujete také za Třinec ve druhé lize. V nedělním utkání jste neinkasovala ani jeden gól. Jaké jsou největší rozdíly mezi Ligou žen a touto soutěží?

V Třinci ve druhé lize nastupuji už čtvrtou sezónu, pravidelně s týmem trénuji. Rozdíl mezi soutěžemi je velký, ať už v hracím čase nebo tvrdosti hry. V mužské soutěži mají střely větší razanci, celkově je hra rychlejší a náročnější. Naopak v Lize žen častokrát rozhodují maličkosti, každá chyba může rozhodnout zápas.

S Třincem už jste v regionu Morava Sever zakončili základní část na druhém místě. Co je vaším cílem ve vrcholné části soutěže?

Budeme teď mít 3 až 4 týdny pauzu a čekat, jak dopadnou čtvrtfinále. Tuto pauzu využijeme pro přípravu na další část sezóny, ve které máme ty nejvyšší cíle, ostatně jako každou sezónu. Letos máme dost omlazený tým, hodně prostoru dostávají kluci z bývalé juniorky. Také si postupně zvykáme na zrekonstruované hřiště a nově položený plastový povrch. Nic to ale nemění na tom, že i letos chceme bojovat o titul.


Tabulka Liga žen

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Sršni Svitavy
15 42:10 39
2.
HBC Prachatice
15 39:10 38
3.
HBC Svítkov Stars...
15 35:11 38
4.
Panthers Kadaň
15 36:31 26
5.
HBC Enviform Třinec
15 19:28 16
6.
HBC Plzeň-Litice
15 13:31 13
7.
SK Kelti 2008
15 13:39 7
8.
HBC Pardubice
15 3:40 3