Český pohár

ALPA Český pohár zná 4 nejlepší týmy! Rádi bychom na Final Four uhráli placku, přeje si Novelinka

Ježci z Heřmanova Městce se bohužel nedostali do play off 1. Ligy. Malou náplastí za to může být postup mezi nejlepší 4 celky v ALPA Českém poháru. Heřmanův Městec ve čtvrtfinále přešel přes druholigové Datly. Jaký to byl zápas pro Lukáše Novelinku? Je to pro Ježky velký úspěch?

Nevím, kolik tento los stál vedení, ale asi dost, směje se Lukáš Novelinka

Lukáši, Vy jste se se svým týmem nedostali do play off 1. Ligy. Co za tím stojí? Nemrzí Vás to?

No jasně, že nás to mrzí! No řekl bych, že po celkem slušném podzimu se nám na to úplně nepodařilo navázat i na jaře. Hlavně o tom rozhodl víkend, kdy jsme hráli sobota a neděle doma proti Malenovicím a Pardubicím, potřebovali jsme bodovat, ale nevytěžili nic. To asi rozhodlo a asi také zkušenosti, přece jen jsme tuto soutěž hráli první rok.

Na druhou stranu vám přál los v ALPA Českém poháru, který jste bravurně využili. Postoupili jste až mezi 4 nejlepší celky v ČR. Není to taková malá náplast?

Jak říkáte, nevím, kolik tento los stál vedení, ale asi dost. (smích) Teď vážně, na los jsme měli fakt kliku, přešli jsme pouze přes druholigové týmy, takže by byl hřích toho nevyužít. Náplast to určitě je, aspoň si letos máme ještě možnost o něco zahrát.

Lukáš Novelinka v souboji v zápase proti TJ Blatná Datels. Dokáží se Ježci prosadit mezi nejlepší čtyřkou v Českém poháru? Autor fotky: Alena Čížková.

Na Final Four se těšíme hodně, i když jsme papírově nejslabší

Ve čtvrtfinále jste narazili na druholigové Datly, se kterými to byl těžký zápas. Co rozhodlo tento duel ve váš prospěch?

Myslím, že rozhodla prostřední třetina, kdy jsme dokázali Blatnou přehrát a překlopit výsledek na naši stranu. Pak sice domácí dokázali snížit, ale už to bylo chvíli před koncem, a to jsme si výsledek hlídali.

Teď vás čeká Final Four ALPA Českého poháru, kde vás prověří extraligové Pardubice, Kladno a Letohrad. Jak se na to těšíte?

Těšíme se hodně, i když jsme papírově nejslabší, tak bychom rádi uhráli aspoň jeden zápas a získali placku.

Jakého umístění byste chtěli mezi těmito celky dosáhnout? Myslíte si, že můžete někoho z Extraligy porazit?

Jak říkám, jednat se o sérii play off na tři zápasy, tak jsme asi bez šance, ale toto je jen jeden zápas, takže pokud nastolíme správnou taktiku, tak je možnost aspoň jednu výhru vybojovat.