Český pohár

Druholigoví Datlové se chystají na postup mezi nejlepší čtyřku v Českém poháru! Podaří se to Jindřichu Matějkovi a jeho celku z Blatné?

TJ Blatná Datels se jako jediný druholigový celek dostal do čtvrtfinále Českého poháru, ve kterém na něj teď číhají prvoligoví Ježci z Heřmanova Městce. Budou chtít Datlové postoupit mezi nejlepší 4 celky? Co na to říká opora celku Jindřich Matějka? Poradí si tento tým s dalším prvoligovým mužstvem?

Český pohár nám ukázal, že náš tým má kvalitu

Jindřichu, celku Datlů se v této sezóně velmi daří. Ve 2. Lize na západě Čech válcujete všechny. Těší Vás to a udržíte si tuto formu i do play-off?

Myslím si, že tohle je kombinace několika věcí. První je David Braun, jelikož hrát proti němu na tréninku znamená se zlepšit, nebo se smiř, že se s míčkem moc nepotkáš. (smích) Tudíž všichni hráči byli donuceni hrát líp. Navíc během covidu jsme fakt měli hlad po hokejbalu a chodili jsme na hřiště, co to šlo. No a poslední je asi ta naše týmová aura, kdy přijíždějící týmy při průjezdu Kasejovicemi tečou 3:0. (smích) Dokonce jsem od jednoho týmu slyšel, že jdou dřív na rozcvičku, aby si aspoň zahráli, tudíž jsme vyhrávali i zápasy, kde jsme byli horší. Soupeř nám dal čichnout a než zjistili, že by to třeba šlo, tak jsme se probrali. Jinak play off je zase něco jiného, stát se může všechno a začínáme od nuly a na to, jaká byla sezóna a co zrovna svití na tabuli, bych nekoukal. Já osobně věřím, že už tu zkušenost máme a tým je nejlepší, co tu kdy byl, rozhodně nic nepodceníme.

Stejně se vám daří i v Českém poháru, ve kterém jste se dostali až do čtvrtfinále. To však neznamená konec, co uděláte pro další postup?

Český pohár nám ukázal, že nás tým má kvalitu a hráči v sobě mají dost talentu ještě pro další zlepšení. Doufám, že pro další postup hlavně budeme dělat něco navíc. Je to veliký úspěch hokejbalu v Blatné a dát si to pak třeba proti Kladnu je pěkná představa, určitě je to v hlavách nás všech, ale to vše dokáže i ruce svázat, a na to se asi zaměříme nejvíce.

V souboji o TOP 4 vás budou chtít zastavit prvoligoví Ježci. Co od zápasu budete čekat?

Vůbec netuším, co od nich čekat, jelikož nikoho z nich neznám a nic jsem o nich ani neslyšel a nezjišťoval. Asi budeme automaticky předpokládat, že budou běhat, budou silní, šikovní na míčku. Určitě budou mít kvalitního gólmana. My máme výhodu domácího prostředí, navíc důležitost zápasu snad přitáhne spoustu lidí, tudíž očekávám super zážitek pro všechny.

Foto: Archiv Ondřeje Matějky. Dostane se tento borec a jeho tým mezi nejlepší 4 týmy v Českém poháru?

U nás v minulosti býval spíš problém s přemotivovaností

Vy jste si však v minulých kolech dokázali poradit se stejně silnými soupeři, což dosvědčí derby v Suchdole. Budete se chtít tímto duelem motivovat?

U nás v minulosti býval spíš problém s přemotivovaností a u mě ještě víc než u ostatních, takže já osobně se radši budu koukat jen před sebe, ale samozřejmě po takovém výkonu, jaký byl v Suchdole, v tom týmu je cítit to sebevědomí. Pohoda  nám pomáhá celé jaro.

Jaký by to byl pro vás úspěch, kdybyste postoupili do další fáze Českého poháru?

Je to nejvíc, co se kdy v Blatné podařilo týmově. Doufám, že to přitáhne víc dětí, aby tu byl hokejbal dál a na velké úrovni. My máme díky hokejbalu super partu lidí, kteří spolu tráví spoustu času i mimo hřiště. Chodíme si pomáhat, všichni fungujeme v životě jako normální lidi a bylo by fajn podobnou partu vidět i za pár let jako divák.

Budete usilovat o postup do 1. Ligy, kdybyste vyhráli play-off ve 2. Lize?

Bavíme se o tom a já to měl jako cíl a sen v dorostu hrát za Blatnou v první lize a kluci to chtějí hrát taky, na druhou stranu do toho mluví dost práce, stavby domů, děti. Asi to začneme řešit víc až podle toho, co se ukáže na hřišti.