Ženy

Po dalším hracím dnu Ligy žen drží první pozici Česká Třebová, Písek stále bez bodů

Liga žen má za sebou další hrací den, tentokrát se týmy potkaly v pardubických Polabinách a Berouně. I přes chladné a nepříjemné počasí se děvčata ničeho nezalekla a všechny zápasy se odehrály bez problémů.

Svítkov našel recept na Třebovou

Hned v prvním utkání bylo k vidění derby mezi HBC Pardubice a HBC Svítkov Stars, domácímu týmu se však v utkání příliš nedařilo, tak si z prvního zápasu odnášel body Svítkov. Ani při dalších zápasech se Pardubickým nepodařilo na domácí půdě vybojovat bod, tak si před posledním turnajem drží předposlední příčku.

O něco víc se dařilo Svítkovu, který si připsal body už při prvním zápasu proti domácím hráčkám z Polabin. Dále ho čekal nelehký soupeř z České Třebové, ale i přes tento nelehký boj nakonec bral body Svítkov, v zápase se dvakrát prosadila Holoubková. V posledním zápasu hracího dne čekal děvčata ze Svítkova opět nelehký soupeř, tentokrát šlo o Prachatice. Nejprve se sice Prachatice ujaly vedení, ale o konečném vítězi musela rozhodnout až samostatná střílení, ve kterých byl úspěšnější Svítkov, a po proměněném nájezdu Kubátové tak bral dva body a zůstává na třetím místě v tabulce.

Do pardubických Polabin se vydala také Česká Třebová, která se chtěla opět ujmout vedení v tabulce, to se také podařilo. Nejprve vrátila minulý zápas z Palmovky Prachaticím, které porazila vysoko 7:1, hattrick si při tom připsala Švecová. Poté Třebovou potrápil Svítkov, ale nakonec si ještě připsala Třebová body v posledním duelu proti Pardubicím.

Týmem, který to měl do Pardubic nejdál, byly Prachatice, které si po posledním kole užívaly první příčku, avšak i přes dobrý výkon jsou opět druhé. Před nimi je však ještě poslední kolo Ligy žen, kde se určitě budou snažit Prachatice opět vrátit na první příčku, aby mohly obhajovat zlato z minulé sezóny.


Beroun bral na vlastní půdě dvě výhry

Do Berouna zavítal jihomoravský celek z Kyjova, který se po třech výhrách vrátil zpět do hry a zamíchal tak příčkami v tabulce. Hned tři góly si připsala proti Písku Ištoková, několik bodů získala také posila týmu Tereza Radová. Kyjov se posunul na čtvrtou příčku v tabulce.

Písek zavítal do Berouna v okleštěné sestavě, bohužel i přes snahu se mu nepodařilo vybojovat žádný bod. V zápase proti Kyjovu se prosadila Prošková, ale na silnou sestavu Kyjova to nestačilo. Dalším týmem, který zavítal do Berouna, byla Plzeň, která si z hracího dne připsala body v zápase proti Písku. V ostatních zápasech už se jí střelecky nedařilo, tak braly body soupeřky.

Domácímu Berounu známé prostředí hřiště přineslo štěstí a vybojoval si tak před domácím publikem dvě výhry. Nejprve se po gólu Šlemarové ujal berounský celek vedení nad Plzní 1:0, toto skóre si udržel až do konce utkání. V dalším klání proti Kyjovu si sice Beroun další body nepřipsal, ale skvělou práci v brance odvedla brankářka Zechovská. K poslednímu utkání vyzval Beroun Písek, i v tomto souboji dokázal Beroun vstřelit dvě branky a získat tak další body do tabulky. Do dalšího turnaje bude přečkávat na šesté příčce.

Poslední kolo Ligy žen před finálovým turnajem se odehraje v České Třebové, kde hráčky potrápí nepříjemný asfalt. Druhá polovina týmů se vydá do Prachatic.



Tabulka Liga žen

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Sršni Svitavy
15 42:10 39
2.
HBC Prachatice
15 39:10 38
3.
HBC Svítkov Stars...
15 35:11 38
4.
Panthers Kadaň
15 36:31 26
5.
HBC Enviform Třinec
15 19:28 16
6.
HBC Plzeň-Litice
15 13:31 13
7.
SK Kelti 2008
15 13:39 7
8.
HBC Pardubice
15 3:40 3