Český pohár

Hostivař narazila v ALPA Českém poháru na odpor! S Kelty to nebylo jednoduché, přiznává Dušák

V Českém poháru na sebe narazily dva středočeské týmy! Do 3. kola se dostali berounští Kelti, kteří vyzvali extraligovou Hostivař. Kelti v tomto zápase mohli být velmi namotivovaní, protože proti nim na střídačce nastoupil Martin Davídek st., jež je v minulosti vedl. Jak zápas hodnotí Daniel Dušák?

Berounští udělali vše proto, aby nám to znepříjemnili

Danieli, v 3. kole ALPA Českého poháru jste nastoupili proti Keltům z Berouna. S jakým nasazením jste do zápasu vstoupili?

Do zápasu jsme vstoupili možná trochu bohorovně s tím, že se to odehraje samo. Na druhou stranu jsme nechali doma spoustu opor a dali prostor mladým klukům, což je pozitivní. Důležité bylo splnit povinnost, a to se povedlo.

Zápas musel mít velké nasazení a odhodlání, protože Beroun dříve trénoval váš aktuální trenér Martin Davídek. Bylo díky tomuto faktu postaráno o motivaci?

Tenhle fakt jsme nějak extra nevnímali, ani trenér se o tom nezmiňoval, ale zápas rozhodně tempo měl, Berounští udělali vše proto, aby nám to znepříjemnili.

Zápas to pro vás nebyl vůbec jednoduchý. Kelti se neustále snažili vyrovnat. Možná štěstí, že nevyrovnali. Co myslíte? Dokonce vás přestříleli...

Jak říkám, vůbec to nebyl snadný zápas, jaký bychom si možná při sváteční středě přáli. Soupeř byl stále na dostřel a hrozil až do konce. Každopádně jsem si v žádný moment nepřipouštěl, že by zápas mohl dopadnout jinak než naším vítězstvím a postupem.


Kelti předvedli fantastický výkon a s Hostivaří padli na domácí půdě v 3. kole ALPA Českého poháru jen těsně 3:4. Zdroj fotky: kelti.rajce.idnes.cz 

Zápas s Mladou Boleslaví by mohl být zajímavý

Co rozhodlo tento zápas? Mrzelo by vás, kdybyste toto utkání prohráli?

Myslím, že rozhodla naše zarputilost a i přes extrémně mladou sestavu snad i jistá zkušenost načerpaná z extraligových utkání. Rozhodně by nás to mrzelo, chceme v poháru pokračovat a v žádném případě jsme nechtěli patřit k extraligovým týmům, které hned v prvním zápase vyřadí tým z nižší soutěže.

Jak byste zhodnotil výkon druholigového Berouna? Nepatří o ligu výše?

S Berounem jsem hrál paradoxně dvakrát za tentýž týden. Nejdříve jsem si byl zahrát s B týmem, kdy jsme ho porazili 5:3 a poté až v poháru s áčkem. V prvním souboji to byl běžný zápas odpovídající soutěži, ale v poháru mě Beroun mile překvapil, rozhodně se zvládl nahecovat a předvedl skvělý výkon, za což mu patří náš respekt. Přeji jim, ať se jim daří a ať určitě do 1. Ligy směřují.

Budete se chtít dostat na finálový turnaj? Na koho byste chtěli narazit v dalším kole poháru?

Určitě by to bylo hezké, momentálně nás trápí veliká marodka, ale věřím, že do jara nastoupíme v plné parádě a krom Extraligy budeme úspěšní i v poháru. Soupeře si nevybíráme, ale zápas s Mladou Boleslaví by mohl být zajímavý. Vím, že je to na svou ligu velmi kvalitní mužstvo a máme tam nějaké nevyřízené účty. Především bych se rád vyhnul dalekému cestování. (smích)


Na koho narazí Hostivař ve 4. kole ALPA Českého poháru? To budeme vědět až se začátkem příštího roku. Zdroj fotky: kelti.rajce.idnes.cz