CROSSDOCK Extraliga

Skvělou formu vyladil nejlepší brankář Páňa Cupu Václav Štoural z Hostivaře! Skvělá prověrka, nezastírá

Velkým překvapením na turnaji Páňa Cup byla pražská Hostivař, která dosáhla na celkové třetí místo. Navíc se tento mladý celek dokázal vyrovnat dominantním slovenským hráčům ze Skalice, kteří turnaj vyhráli. Pražané se Skalicí prohráli až na nájezdy! Jak se turnaj líbil Václavu Štouralovi?

Každým tréninkem se cítím lépe

Václave, jak zatím vypadá příprava na nadcházející sezónu? Určitě to bylo zpestření jet si zahrát na Páňa Cup, jak se Vám to líbilo?

S přípravou jsem zatím dost spokojen, sice tréninky mimo hřiště nejsou zrovna nejoblíbenější, ale jsou potřeba. Za to na hřišti jsem letos tolik nebyl, až teď dva týdny před turnajem jsem začal trénovat i na hřišti, ale každým tréninkem se cítím lépe. V rámci přípravy bylo super, že jsme dostali možnost jet na Páňa Cup a sehrát spoustu kvalitních zápasů. Já osobně, když jsem slyšel, že pojedeme na Páňa Cup, jsem se těšil, protože tento turnaj je každý rok silně obsazen a tak před sezónou je to skvělá prověrka.

Na Kladně jste předvedli dobré výkony, ze kterých se zrodilo celkové 3. místo. Jste se svou hrou a 3. pozicí spokojení?

S naším umístěním jsme spokojeni, přece jenom jsme na turnaj přijeli v novém složení s hráči, kteří jsou v našem týmu noví, s mladšími hráči, kteří dostali příležitost se ukázat. Takže i přesto, že nejsme úplně sehraní, tak výsledek i naše hra na turnaji vypadala dobře.


Turnaj byl pro náš tým skvělou přípravou

Prohráli jste pouze s Kladnem a jako jediní jste měli blízko ke skalpu slovenské Skalice. Co chybělo k tomu, abyste porazili slovenského soka?

Zápas se Skalicí byl pro nás skvělá možnost si zahrát proti takhle kvalitnímu týmu, jakým Skalica je. Myslím, že k tomu, abychom brali tři body, nám na konci třetí třetiny chyběly síly vzdorovat sílícímu tlaku. Nakonec jedna chyba nás poslala do prodloužení, kde byl soupeř úspěšnější.

Byl tento turnaj pro vás dobrou herní přípravou na novou sezónu? Splnil turnaj váš cíl přípravy?

Ano, tento turnaj byl pro náš tým skvělou přípravou na novou sezónu, ve které bychom se chtěli dostat do play off. Turnaj pro nás splnil to, že jsme získali herní praxi a mohli si vyzkoušet spoustu situací, které si na tréninku nevyzkoušíte.


Václav Štoural předvedl na Kladně výtečné výkony, které mu vynesly ocenění pro nejlepšího brankáře Páňa Cupu 2021! Zdroj fotky: HBC Hostivař.

Zkušenosti zúročíme v boji o postup do play off

Dokonce jste se v Kladně ukázal v nejlepší světle a ze všech brankářů jste nejvíce vynikl. Udržíte si tuto formu i do sezóny?

Bylo by super se udržet v takové formě, jakou jsem měl na turnaji, chytalo se mi dost dobře. Upravil jsem určitý detaily ve svém chytání a docela jsem s tím byl spokojen, tak snad se to projeví i v zápasech v Extralize.

Jak se těšíte na novou sezónu? Budete útočit na postup do play off, který vám v dohrávce těsně utekl?

Určitě, play off je náš cíl, po tom, co nám loni utekl postup, je to letos jasná meta, na kterou chceme dosáhnout. Oproti minulé sezóně máme o něco víc zkušeností, které v boji o postup do play off zúročíme.


Hostivař dorazila na Páňa Cup bez 10 opor základní sestavy, i tak ale vybojovala 3. místo a nejvíce potrápila vítěze ze slovenské Skalice! Zdroj fotky: fcb HBC Hostivař.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9