Reprezentace

Druhý zápas v Litomyšli se Česku nevydařil, Slovensku pomohla hlavně jeho esa

Česká mužská hokejbalová reprezentace má za sebou první kemp na začátek už necelého závěrečného ročního přípravného cyklu směrem ke kanadskému mistrovství světa. Druhý zápase se sice svěřencům trenéra Mašíka nevydařil, i tak ale přinesl důležité poznatky do další fáze.

Nejvyrovnanější byla první třetina

Opět už od prvních chvil byl stejně jako v sobotu k vidění zápas ve velkém tempu, kdy hlavně v první třetině byla hra nejvíce vyrovnaná. Znovu to však byl náš tým, který jako první inkasoval, a to v 7. minutě z hole Minárika. Tentokrát však netrvalo dlouho a pohotovou kombinaci Čechů dokázal zakončit přesnou ranou Singer. I zbylých pět minut první periody bylo vyrovnaných, do průběžného skóre se to však nepromítlo.

Český tým i pro toto utkání do každé třetiny poslal nového brankáře, první část odchytal opět Novák, Mikl dostal prostor ve třetí a do druhé tentokrát naskočil Jirotka, který dlouho držel čisté konto a tím reálné naděje pro náš tým dostat se v celém dvojutkání vůbec poprvé do vedení. Slovensko si však dvě minuty před druhou sirénou pomohlo početní výhodou, kterou využil ten nejpovolanější, tedy Martinusík.

Myšlenky na zvrat byly rychle pryč

Jestli měli Češi nějaké plány do dalšího pokračování, tak ty vzaly za své už po pár vteřinách třetí třetiny. Tentokrát Martinusík našel hůl nehlídaného Salajky a ten svojí brankou určil ráz finiše zápasu. Mikl nemohl v tuto chvíli udělat více, jelikož slovenský borec našel snad jedinou skulinku v jeho kleci. Svěřenci trenéra Mašíka se potom sice i nadále snažili, zápas rozhodně nezabalili, když už se ale konečně dotáhli, díky druhé brance Singera do slovenské sítě, zpátky alespoň na jednobrankový rozdíl, hosté hned vzápětí vymazali mírnou psychickou výhodu našeho týmu gólem na 4:2 díky Tomkovičovi. Když pak hned následně zvýšil už na 5:2 pro Slovensko Bilik, bylo definitivně rozhodnuto.

Slovenská reprezentace tak Česku vrátila sobotní porážku, nicméně naše reprezentace si dokázala ještě mírně spravit chuť, když v domluveném nastaveném pětiminutovém čase nikdo neskóroval a pak to byli právě Češi, kteří ovládli samostatná střílení, která při své premiéře rozhodl skvěle provedeným blafákem Lhota. I přes výsledkově nevydařený odvetný mač tak má trenérský štáb další důležité poznatky, a to směrem k následnému přípravnému soustředění, které se uskuteční kvůli nabitému programu pravděpodobně až v prosinci, po konci první poloviny extraligového ročníku.

Česká republika vs. Slovensko 2:5 (1:1, 0:1, 0:3)

branky a nahrávky: 10. Singer (Zajíček), 38. Singer (Zajíček, Bílý) - 7. Minárik (Janáč, Tomkovič), 28. Martinusík (Janáč), 31 .Salajka (Martinusík, Janáč), 39. Tomkovič (Janáč, Martinusík), 40.Bilik (Šalka, Fumač)