Markmed pohár dorostu

Ježci ovládli Markmed pohár dorostu! Cílem byla medaile, nároky ale rostly, nezastírá Vojtěch Šmíd

Dorostenečtí hokejbalisté ukončili svoji zkrácenou sezónu Markmed pohárem, na kterém nejvíce zářil východočeský Heřmanův Městec, který předčil veškeré své soupeře. Velkou zásluhu na zlaté medaili má Vojtěch Šmíd, který ovládl kanadské bodování v play off fázi turnaje!

Bylo to hlavně o soudržnosti našeho týmu

Vojtěchu, gratuluji k dorosteneckému titulu! Čekal jste, že se dostanete až na samý vrcholek letošní zkrácené sezóny?

Moc děkuji, ano, když jsme se dostali na závěrečný turnaj, tak naším cílem bylo přivézt medaili, postupem turnaje naše nároky rostly.

Ve skupině vás nečekal ani jeden lehký soupeř. Ladně jste si poradili s Elbou i se svým sokem z Pardubic, akorát s Kladnem jste remizovali. Jaká byla výhoda postupovat do semifinále z 1. místa?

Řekli jsme si, že se nebudeme ohlížet na ostatní a budeme se soustředit jen na náš výkon. Věděli jsme ale, že pokud chceme uspět, musíme porazit kohokoliv.

Po základní části jste vstřelili celkem 11 branek a dostali pouze dvě. Jak jste našli takovou formu? Přenesli jste si ji ze základních zápasů vaší sezóny?

Po dlouhé pauze jsme byli natěšeni na jakýkoliv závěr sezóny a myslím si, že to bylo hlavně soudržnosti našeho týmu.


Ježci předváděli na finálovém turnaji Markmed poháru dorostu dominantní výkony! Zdroj fotky: hokejbaltym.rajce.idnes.cz 

V prvním společném zápase s Kladnem jsme nabírali na tempu

V semifinále jste překvapivě narazili na HBC Nové Strašecí. Zápas jste vyhráli jasně 6:0, byl to tedy pro vás lehký zápas?

Určitě ne, na nedělní semifinále jsme se těšili a chtěli předvést, co nejlepší výkon, ale zápas nebyl jednoduchý, i když to může podle výsledku vypadat.

Ve finále Markmed poháru jste navíc narazili opět na Kladno, které s vámi dokázalo remizovat. Co se ve vaší hře muselo změnit, abyste jej tentokrát porazili?

Myslím si, že jsme spíše první společný zápas nabírali na tempu a zvykali si na velikost hřiště.


Tento tým toho má ještě hodně před sebou! Zdroj fotky: hokejbaltym.rajce.idnes.cz 

Náš A tým může pomýšlet na nejvyšší soutěž

Jak náročný turnaj to pro vás byl? Myslíte si, že váš klub může na těchto mládežnických úspěších v budoucnu stavět svůj A tým, který by měl mít podle všeho velkou kvalitu?

Myslím si, že když se dobře spojí dravé mládí se zkušenými hráči, může náš A tým pomýšlet na nejvyšší soutěž.

Rád bych se zaměřil ještě na kanadské statistiky. V play off jste nasbíral 6 bodů (3+3), stejně jako Váš spoluhráč Václav Kachlík, který byl dokonce vyhlášen nejužitečnějším hráčem turnaje. Jak jste se s Václavem setkali s takovou formou? 

Musím říct, že na tento turnaj jsme měli formu všichni. Se spoluhráči z útoku jsme si vzájemně sedli a herně nám to vycházelo. S Vendou je radost hrát po boku. Jsem rád, že byl za svůj výkon oceněn nejužitečnějším hráčem turnaje.


Vojtěch Šmíd už pravidelně nastupuje za muže heřmanoměsteckých Ježků. Řeknou si v budoucnu o Extraligu? Autor fotky: Alena Čížková. 

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
22 109:51 57
2
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4
HBC Kladno
22 71:50 40
5
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7
HBC Pardubice
22 85:72 31
8
HbK Karviná
21 60:81 24
9
HBC Plzeň
22 48:80 18
10
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11
HBC Hradec...
22 46:84 17
12
HBC Prachatice
21 42:130 9