Markmed pohár dorostu

Vrchol dorostenecké sezóny je tady! Kdo ovládne finálový turnaj Markmed poháru?

I dorostenecká soutěž se dočkala dohrávky v podobě Markmed poháru dorostu. 15 celků bojovalo ve 4 zápasech základní části o postup na finálový turnaj, avšak na tuto akci se mohlo probojovat pouze 8 týmů a pro zbytek sezóna skončila. Kdo se na turnaji představí a jak bude celá událost probíhat?

Které kluby se budou prát o prvenství v dorostenecké soutěži?

Zhodnocení základní části

Základní část dorostenecké Extraligy podstoupilo 15 klubů. Ve velmi zkrácené dohrávce každý tým odehrál pouze 4 zápasy, které rozhodly o postupu jednotlivých družstev na finálový víkend. Ani jedno utkání neprohrály Pardubice, Karviná a Hostivař. Tyto celky našly velkou formu a budou favority na výhru celého turnaje. Se ztrátou jednoho utkání se na finálový turnaj podívá Kladno a Ježci Heřmanův Městec. Postupující „osmičku“ dále uzavírá ústecká Elba, překvapivě HBC Nové Strašecí a TJ Kovo Praha. O jeden bod se do osmičky nedostali svítkovští dorostenci. Na úplném chvostu tabulky skončili s 0 body Kelti a HBC Malenovice.

Jaký formát turnaje bude „osmička“ týmů podstupovat?

Herní systém turnaje

Závěrečný turnaj se odehraje ve dnech 26. a 27. června na zimním stadionu ve Světlé nad Sázavou. Na 8 postupujících mužstev čekají základní skupiny. Ve skupině každý tým odehraje 3 vzájemná utkání a podle umístění se rozhodne, kdo o jaké finální místo bude bojovat. Základní skupina bude odehrána v jeden den, a to v sobotu 26. června. Základní hrací doba jednotlivých duelů ve skupině bude 2 x 12 minut.

V neděli se budou týmy připravovat na závěrečná utkání a bojovat o finální umístění. Všechna družstva postupují, ale pouze první dva postupující se budou ucházet o dorostenecký titul. U těchto duelů se hrací doba prodlužuje na 2 x 15 minut čistého času. První a druhé místo v základní skupině jednotlivým celkům poskytne možnost hrát „velké“ semifinále, ze kterého se bude postupovat do bojů o medaile. Ve vyřazovací části budou družstva zápolit proti soupeřům z opačné skupiny. Družiny umístěné na 3. a 4. místě se vyzvou v tzv. „malém“ semifinále. To rozhodne o tom, kdo bude hrát zápas o 5. a 6. místo.

Postoupí ze skupiny A favoriti Karviná a Hostivař, nebo překvapí někdo jiný?

Skupina A (HBC Hostivař, HBC Nové Strašecí, HbK Karviná, TJ Kovo Praha)

Skupina A je velmi silně obsazená. Do této čtveřice byly vylosovány favorizované týmy Hostivaře a Karviné, které postupovaly z 2. a 3. pozice ze základní části. TJ Kovo si účast ve Světlé nad Sázavou vybojovalo až na poslední chvíli. Velkým překvapením a černým koněm turnaje se může stát HBC Nové Strašecí, které v základní části sice dvakrát prohrálo, ale zaznamenalo skóre 17:9. Karviná se například může pyšnit nejproduktivnějším hráčem, bude to Slezanům stačit? O jaké umístění budou bojovat hráči ze středních Čech? Jak dopadne utkání dvou pražských rivalů?

>>SLEDUJTE VŠECHNY ZÁPASY ŽIVĚ NA WEBU TVCOM.cz<<


Kdo ze skupiny B se bude prát o zlatou medaili? Budou to rozjeté Pardubice?

Skupina B (Elba DDM Ústí nad Labem, HBC Autosklo H.A.K. Pardubice, Ježci Heřmanův Městec, HBC Kladno)

Ve skupině B bude své soupeře ohrožovat celek, jenž se na turnaj dostal z 1. místa základní části. Pardubické Autosklo si ze čtyř základních utkání odneslo skóre 20 ku 2, čehož by se soupeři měli bát. Tomuto celku se však může jasně vyrovnat dobře hrající celek Kladna, ale také dorostenci z Heřmanova Městce, kteří se potkali také se skvělou formou. Dokážou si Pardubice udržet roli favorita? Kdo postoupí do bojů o cenné kovy? Budou východočeské celky v této skupině dominovat, nebo se na čelo vrátí kladenská skvadra? A jak překvapí Elba?


Tento velmi našlápnutý dorostenecký turnaj bude vysílán na internetové stanici TVCOM.cz. V sobotu 26.6. můžete sledovat všechny zápasy základních skupin a o den později budou vysílat souboje o umístění. Udrží si favorité formu a koho uvidíme v boji o zlatou a bronzovou medaili? Dostane se do „velkého“ semifinále některý z méně favorizovaných celků? Vše sledujte na TVCOM.cz!

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
22 109:51 57
2
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4
HBC Kladno
22 71:50 40
5
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7
HBC Pardubice
22 85:72 31
8
HbK Karviná
21 60:81 24
9
HBC Plzeň
22 48:80 18
10
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11
HBC Hradec...
22 46:84 17
12
HBC Prachatice
21 42:130 9