Markmed pohár dorostu

Dominance Heřmanova Městce! Dorostenci Ježků ovládli Markmed pohár se ztrátou jediného bodu

Dvojice pro play-off Markmed turnaje dorostu se určily již v sobotu. Základní skupiny totiž poukázaly na týmy, jež se v neděli praly o cenné kovy. Nejlepší čtyři celky, které postoupily z prvních dvou míst, byly Heřmanův Městec, Kladno, Nové Strašecí a Hostivař! Kdo získal zlaté medaile?

V sobotu 26. června vypukl na zimním stadionu ve Světlé nad Sázavou vrcholný turnaj dorostu, kam zamířilo 8 mančaftů. Z prvních dvou pozic se do bojů o cenné kovy posunul celek Heřmanova Městce a Hostivaře. Kdo se dostal dál v souboji o medaile? Kdo z favoritů se musel srovnat s „nepostupem“?

Skupina A

Jasným favoritem skupiny A byla pražská Hostivař a celek Karviné. Prvnímu zmíněnému klubu se však dařilo o mnoho lépe. Tyto celky se potkaly hned v úvodním duelu turnaje, ve kterém Hostivař lehce zvítězila 4:0. Pražští hokejbalisté z Hostivaře dále narazili na souseda z Palmovky, kterého ze hřiště ve Světlé nad Sázavou vyprovodili 5 góly. Jediným, kdo se Hostivaři skoro vyrovnal, byl tým Nového Strašecí. Ten s vítězem skupiny A prohrál pouze 0:3. Právě u středočeského Nového Strašecí také panovala dobrá nálada i přes porážku s Hostivaří. Středočeši si totiž vyšlápli na favorita z Karviné, kterého udolali 3:1, remíza s Kovem borcům ze Strašecí napomohla k druhé postupové příčce.

Karviná do Světlé nad Sázavou nepřijela v dobrém rozpoložení, což se odrazilo v prohře s Hostivaří, ale také s Novým Strašecím. Jediného, koho Slezané porazili, bylo pražské Kovo. Pražané z Palmovky však byli papírově velkým outsiderem, a to se také potvrdilo. Na jediné body Kovo dosáhlo proti Středočechům, se kterými Kovo remizovalo 1:1. Bylo tedy velkým překvapením, že Karviná vynechá souboje o medaile.


Skupina B

Ve skupině B začal první duel v 10:50 a hned to byl boj o první příčku v základní skupině. Kladno v utkání dvakrát vedlo, ale dobře naladění Ježci se svému sokovi dokázali vždy vyrovnat. Středočeši spíše tahali za kratší konec, protože v poměru střel a šancí měl jasně navrch Heřmanův Městec. Východočechům se však nepodařilo vstřelit vítěznou branku a duel skončil remízou 2:2, přičemž si oba celky do tabulky připsaly jeden bod. Tato dvě mužstva se dále utkala s pardubickým Autosklem a ústeckou Elbou. Jak Kladno, tak Heřmanův Městec nezaváhaly. S Autosklem si Rysové z Kladna poradili 3:0 a Ježci z východu Čech 2:0. Ježci na závěr skupiny rozebrali Ústí nad Labem 7:0. Kladno také slavilo dva body proti Elbě, ale bylo to o „chlup“. Vyrovnané výkony tak poukázaly na toho, kdo se bude rvát o medaile v nedělním hracím dni.

Méně úspěšnou základní skupinu zažily týmy Pardubic a Ústí nad Labem. Ústečtí hokejbalisté ve všech třech zápasech nedokázali vstřelit ani jednu branku a na druhé straně mince jich hned 9 dostali. Proti Ježkům to byla noční můra, ale proti Kladnu i Pardubicím se Elba natahovala alespoň po bodu, který by jí zajistil šanci na postup do bojů o medaile, to se však nestalo. Pardubice také schytaly dvě porážky, avšak proti Ústí získaly 2 body za výhru 1:0. 


Rozjetí Ježci narazili v semifinále na Nové Strašecí, kterému nedali šanci!

Ježci postoupili do „velkého“ semifinále z prvního místa skupiny B. Nové Strašecí se překvapivě do play off prokousalo z 2. pozice skupiny A. Zápas o postup do finále turnaje začal ihned zostra. Ježci totiž v 1. třetině svému soupeři ihned dali 3 góly, všechny padly z přesilových her. Zdálo se, že Ježci si průběh zápasu nechtějí nechat utéct, a to se jim podařilo. I ve druhé části se Východočechům podařilo dát dva góly. Strůjcem postupu se stal heřmanský brankář a útočné duo Šmíd – Kachlík. Oba borci se mezi střelce zapsali dvakrát.

Hostivař po nájezdech nestačila na Kladno

Druhé semifinále bylo více vyrovnané než to první. Byla to velká přestřelka, čemuž napovídá i poměr střel 30 ku 27 pro Hostivař a také výsledek duelu. Do vedení šli po 22 vteřinách kladenští hokejbalisté po trefě Jedelského. Hostivař na nic nečekala a hned navazujícím výpadem vyrovnal Vrzák. Na další branky si fanoušci museli počkat až do druhé půle. V ní šli do náskoku opět Rysové, ale vedení si znovu nepohlídali a minutu od vstřelené kladenské branky byl stav zase vyrovnaný. Ve 27. minutě poslal Hostivař do vedení Prager. Kladnu se však před koncem semifinále podařilo vyrovnat z přesilové hry a zápas tak šel do samostatných nájezdů, v nichž si lépe vedli Kladenští. Konkrétně postup vystřelil Daníček.

Ježci si od Kladna na podruhé nenechali dát ani gól a mohli slavit zlato!

O zlaté medaile si to znovu rozdaly týmy ze skupiny B, které spolu ve skupinovém duelu remizovaly 2:2. Finálový souboj byl však naprosto jiným kláním, což potvrdili východočeští hráči z Heřmanova Městce. Ti se na neděli vyspali skvěle. Po minutě a půl hry poslal do vedení Ježky Musílek. Ježci na nic nečekali a svého soupeře hodně tlačili, což se potvrdilo během přesilové hry, kterou Ježci využili a jejich náskok se navyšoval. Skvělou formu Heřmanova Městce podtrhli v posledních 3 minutách Šmíd a Pilař. Tito dva borci totiž navyšovali na 3:0 a posléze na 4:0. Po první třetině se zdálo, že zlaté medaile budou putovat na východ Čech, což se také stalo. Hráči Heřmanova Městce totiž druhou část zápasu zavřeli a svému sokovi nepovolili ani jednu branku, a to jim zajistilo jasnou dominanci na Markmed poháru dorostu.

Nové Strašecí se poučilo, ale proti Hostivaři to na bronzové medaile nestačilo!

O třetí místo se utkala mužstva, jež se také znala ze skupiny. Konkrétně to byla pražská Hostivař a středočeské Nové Strašecí. Ve skupině A si Hostivařští se svým soupeřem poradili jasně 3:0, ale teď to měli o poznání těžší. V utkání padl pouze jediný gól, který zařídil hostivařský Jonáš Prager po souhře s Lehnerem a Zámečníkem. Hostivař zápas lehce kontrolovala a Středočechům povolila pouze 11 střel. Navíc se hokejbalisté z Nového Strašecí museli třikrát bránit v oslabení, které přežili. Avšak navíc se nezmohli. Sympatický výkon dorostencům ze středních Čech na medaili nestačil.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
22 109:51 57
2
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4
HBC Kladno
22 71:50 40
5
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7
HBC Pardubice
22 85:72 31
8
HbK Karviná
21 60:81 24
9
HBC Plzeň
22 48:80 18
10
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11
HBC Hradec...
22 46:84 17
12
HBC Prachatice
21 42:130 9