Reprezentace

Nejproduktivnější hráč juniorů vyhlíží další sraz národního týmu. Můj cíl je šampionát, nezastírá Magasanik

Forvard ústecké juniorské Elby David Magasanik byl na podzim opravdu k nezastavení. Ovládl bodování mezi všemi juniory a tím na sebe velice poukázal. Ale liga není reprezentace, dokáže si Magasanik přenést formu z Extraligy juniorů na mezinárodní scénu? Jak ho potěšila nominace na další sraz týmu?

Ve dvacítce máme super partu 

Další kemp reprezentace U20 se uskuteční v Plzni. Jak se na něj těšíte a s jakými vyhlídkami pojedete na tento sraz?

Tak těším se na něj, zase se sejdeme s klukama z celý republiky, máme tam super partu. Pojedu tam ukázat to, co ve mně je a budu se snažit probojovat do další nominace. Hlavně každý reprezentační kemp je pro mě dobrá zkušenost do budoucna, snažím se si z něj vždy odnést co nejvíc.

 

Můžete prosím zhodnotit podzimní část sezony z pohledu Vašeho týmu? Nacházíte se na 4. místě těsně před Pardubicemi a na třetí Hostivař ztrácíte 5 bodů, dá se to na jaře dohnat?

Z mého pohledu podzimní část můžeme hodnotit kladně, samozřejmě bylo tam pár věcí, na kterých musíme zapracovat, ale věřím, že na jaro budeme připraveni a doženeme ztrátu.

 

V osobních statistikách jste se dostal až na vrchol a jste nejproduktivnějším hráčem Extraligy juniorů, jste potěšen? 

Těší mě to, ale je to práce celé lajny, se kterou jsme si sedli a je to znát. Ale daleko důležitější pro mě budou týmové výsledky.


 

Svátky jsem proležel doma s angínou a záněty obou „moudráků“ 

Co je Vaší hlavní herní doménou? Byl jste celkem u 33 branek Vašeho celku, jaký na to máte recept?

Tak jak říkám, v lajně si s klukama rozumíme, každý víme, co od toho druhého čekat. Já jsem až ten poslední, který se umí asi dobře postavit a vystřelit to na bránu, ale určitě velikou roli v tom hraje i štěstíčko. To bude asi můj recept (smích).

 

Vánoce byly určitě také u Vás náročné, jak se přes zimu připravujete na jaro? Navíc ještě sraz reprezentace.

Svátky jsem proležel doma s angínou a záněty obou „Moudráků“, takže svátky jsem trávil spíše po doktorech. Zimní přípravu absolvuji s A týmem, kdy máme týmovou přípravu a trénujeme třikrát až čtyřikrát týdně, buď na hřišti nebo v tělocvičně.

 

Na minulých kempech se trenéři zaměřovali hlavně na hráče v zápasovém tempu 

Co by si pro Vás trenéři juniorského národního týmu mohli připravit do Plzně? Na co jste se v minulých kempech zaměřovali?

Na minulých kempech se trenéři zaměřovali hlavně na hráče v zápasovém tempu. Chtěli vidět, jak se hráč chová v zápasech proti různým soupeřům. To stejné očekávám i od kempu v Plzni, kdy nás čeká zápas proti osmnáctce a mistrovskému Kert Parku.

 

V prosinci jste v Žilině odehrál přípravná utkání se Slováky, jaké to bylo? Dalo Vám to nějakou novou zkušenost? Byly to totiž dost jednoznačné výsledky.

Byl to můj první mezinárodní zápas, takže jsem vůbec nevěděl, co od Slováků čekat. Zkušeností mi to dalo mnoho, zápas byl v tempu, ačkoliv výsledek o tom úplně nevypovídá.

 

Co uděláte pro to, abyste se dostal do finálního kádru na světový šampionát ve Švýcarsku? Co je pro Vás zatím největší cíl této sezóny?

Udělám pro to své maximum, abych se dostal do nominace pro mistrovství světa. Letošní cíl s juniorkou máme obhájit loňský titul, ale víme, že to bude hodně náročné. Jinak chtěl bych si vybojovat stabilní místo v ústeckém A týmu, kde už jsem dostal na podzim několik příležitostí. A takový můj osobní cíl je probojovat se na mistrovství světa do Švýcarska.



Fotogalerie: