Ženy

V pátek je na programu Liga žen! Do boje vyběhnou Svitavy, Svítkov a Pardubice

V rámci dohrávky prvního kola se v pátek odehrají dvě utkání Ligy žen. Ve Svítkově se domácí hokejbalistky potkají se svitavskými hráčkami, v dalším souboji se představí Svitavy s Pardubicemi, které budou chtít snížit ztrátu na lepší místa. Svítkovské a svitavské družstvo budou hrát o první příčku.

Do každého zápasu vstupujeme s tím, že ho jdeme vyhrát

Na hřišti Svítkova nejprve poměří síly domácí hráčky se svitavským týmem. Svítkovské hokejbalistky se mohou osamostatnit na první pozici, ale stejnou možnost mají také soupeřky. Sršni na Svítkov ztrácí pět bodů a po prvním utkání se k nim mohou přiblížit, po druhém proti Pardubicím přeskočit a dostat se na čelo tabulky. „V základní části se na první místo úplně nesoustředíme. Je pro nás teď důležité, abychom na finálovém turnaji hrály v TOP 4 a v play off se uvidí,“ prozrazuje cíle Svitav Tereza Ištoková.

V 18:00 odstartuje zápas Svitav se Svítkovem, se kterým na začátku dubna prohrály. Souboj ale rozhodl jen jeden gól, svitavský celek nevsítil žádnou branku. „Svítkov je velmi kvalitní tým, který má letos vysoké ambice, ty my ale máme také. Uděláme všechno pro to, aby utkání bylo minimálně tak vyrovnané jako naposledy, jen však se šťastnějším koncem pro nás,“ vyhlíží souboj jedna z nejproduktivnějších hráček Svitav.

O hodinu později je naplánovaný duel svitavských hokejbalistek s Pardubicemi. S nimi mají Svitavy v letošní sezóně úspěšnější vzájemné zápasy. V říjnu už po první třetině vedly o tři branky a náskok udržely do konce utkání, navíc ani jeden gól neinkasovaly. Z čistého konta se radovaly i na začátku března, kdy vyhráli 5:0. Také nyní budou favoritem, ale pardubické hráčky se budou snažit umazávat bodovou ztrátu a z posledního místa přiblížit lepším pozicím. „Do každého zápasu vstupujeme s tím, že ho jdeme vyhrát, a to že se naší gólmance podaří vychytat nula, je jenom plus. Důležité jsou pro nás tři body do tabulky,“ říká na závěr Ištoková, která se prosadila v obou zápasech.



Tabulka Liga žen

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Sršni Svitavy
15 42:10 39
2.
HBC Prachatice
15 39:10 38
3.
HBC Svítkov Stars...
15 35:11 38
4.
Panthers Kadaň
15 36:31 26
5.
HBC Enviform Třinec
15 19:28 16
6.
HBC Plzeň-Litice
15 13:31 13
7.
SK Kelti 2008
15 13:39 7
8.
HBC Pardubice
15 3:40 3